Bucuria faptelor bune la Brăila

Sfântul Nicolae în mijlocul copiilor de la Grădiniţa „Familia“

În faţa provocărilor lumii actuale, educaţia religioasă a copiilor, constituie una dintre priorităţile misionar‑pastorale, desfăşurate la nivelul Eparhiei Dunării de Jos. În acest sens, cu prilejul sărbătorii Sfântului Nicolae, la Grădiniţa „Familia“ din cadrul parohiei „Adormirea Maicii Domnului“ din Brăila, a avut loc tradiţionala serbare a copiilor, dedicată Sfântului Nicolae.

Manifestările ‑ prilejuite de această perioadă a bucuriei de a dărui ‑ au fost binecuvântate de Chiriarhul Dunării de Jos, prin delegatul eparhial, părintele Ionel Rotaru, consilier social, şi prin directa implicare a Protoieriei Brăila, care a bucurat cei 50 de copii înscrişi la programul educaţional al grădiniţei.   Emoţionaţi şi gingaşi, cei mici au marcat acest eveniment printr‑un spectacol, în care au cântat şi au recitat poezii.

Brăilenii, alături de cei privaţi de libertate

În contextul bucuriei de a dărui s‑au înscris şi activităţile de la Penitenciarul Brăila întru cinstirea Sfântului Ierarh Nicolae. În curtea interioară a penitenciarului, preoţi din Protoieria Brăila, în prezenţa conducerii, a cadrelor angajate şi a unor persoane private de libertate, au oficiat slujba Acatistului Sfântului Ierarh Nicolae. Pentru a spori evlavia celor prezenţi, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop, a fost oferită spre închinare o părticică din sfintele Moaşte ale Sfântului Ierarh Nectarie din Eghina.

Programul a continuat cu un concert de colinde oferit de persoanele private de libertate, în prezenţa oaspeţilor şi a conducerii penitenciarului. Pentru implicarea în activităţile cultural‑educaţionale, cei peste 200 de deţinuţi au fost răsplătiţi cu daruri de Moş Nicolae, obiecte de igienă personală, fructe, cărţi de rugăciuni şi iconiţe, în valoare de 5000 lei.

Un eveniment similar s‑a desfăşurat şi la Penitenciarul de minori din Tichileşti, judeţul Brăila, unde mai mulţi preoţi din protoieria Brăila au oferit celor aflaţi în detenţie peste trei sute de pachete cu obiecte de igienă personală, fructe, cărţi de rugăciuni şi iconiţe, în valoare de 7.000 lei.

Alin Constantin