Daruri pentru micii creştini, la început de an şcolar

Daruri pentru școlari din partea Arhiepiscopiei Dunării de Jos

La începutul noului an şcolar, micii creştini ai parohiei noastre au fost sprijiniţi cu daruri de rechizite şi ghiozdane complet echipate, în cadrul activităţii social‑educative, desfăşurată pe întreg cuprinsul Arhiepiscopiei Dunării de Jos.

În parohia „Sfinţii Împăraţi“‑  Tecuci, activitatea a debutat cu participarea elevilor şi a părinţilor lor la slujba Sfintei Liturghii, în cadrul căreia au fost rostite cereri şi rugăciuni pentru luminarea minţii şi întărirea în credinţă a celor mici şi a familiilor lor.

După încheierea programului liturgic, cinsprezece elevi ai parohiei, provenind din familii defavorizate (număr mare de copii, case sociale, cu părinţi migranţi), au primit din partea parohiei rechizitele şi ghiozdanele echipate. Iată câteva dintre impresiile celor mici, beneficiari ai acestei bucurii:

Eu sunt Maya şi am 11 ani. Părinţii m‑au învăţat pe mine şi pe fratele meu să mergem de mici la biserică, iar de când a plecat tata în străinătate, nu lipsim de la slujbă. La noi la biserică slujesc doi preoţi cu suflet mare, care ne‑au făcut o mare surpriză înainte de a începe anul şcolar. Toţi copiii care erau în biserică au primit rechizite, ghiozdane şi dulciuri.

Am plecat spre casă cu ghiodanele în spate, şi fericiţi i‑am povestit mamei surpriza făcută de cei doi preoţi. Vă mulţumesc pentru tot“   (Maya Nedelcu, 11 ani).

„Mă numesc Ștefănuţ‑Vasile Huidumac, sunt în clasa a VII‑a, şi sunt bucuros că am primit de la biserică acest ghiozdan plin cu rechizite. Este un gest frumos şi mulţumesc din tot sufletul meu preoţilor de aici.“

Pr. Viorel‑ Cătălin Constantin, parohia „Sfinţii Împăraţi“‑  Tecuci