4000 de ghiozdane şi rechizite şcolare pentru copii defavorizaţi din Arhiepiscopia Dunării de Jos

Bucuria înnoirii la început de an școlar

La iniţiativa şi cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, urmând o mai veche tradiţie din această eparhie, la începutul noului an şcolar 2018-2019 a fost organizată  o acţiune social‑filantropică îndreptată spre copiii cu posibilităţi materiale reduse din fiecare parohie.

Astfel, Centrul Eparhial, prin cele opt protopopiate şi parohiile din cuprinsul eparhiei noastre a derulat programul social‑filantropic „Hristos în şcoală“, îndreptat cu precădere spre copiii ce provin din familii defavorizate şi marginalizate social.

Daruri pentru școlari oferite de parohia „Naşterea Maicii Domnului din Tecuci

În acest scop, în săptămâna premergătoare începerii noului an şcolar, au fost achiziţionate 4.000 de ghiozdane complet echipate cu rechizite şcolare, respectiv, caiete, penare, stilouri, pixuri, creioane, carioci şi rigle. În funcţie de necesităţi, toate acestea au fost repartizate  protoieriilor şi parohiilor din cele două judeţe ale eparhiei, Galaţi şi Brăila.

Programul a avut finalitate duminică, 9 septembrie 2018, la bisericile parohiale, după Sfânta Liturghie când preoţii au oferit copiilor darurile pregătite special pentru ei.

În cadrul acestei activităţi au fost implicaţi mai mulţi voluntari şi credincioşi din cadrul consiliilor şi comitetelor paro­hiale.

Daruri pentru copiii din parohia „Sf. Ana“ ‑ Galați

Prin programul social‑filantropic, derulat de Arhiepiscopia Dunării de Jos, au fost sprjiniţi 4.000 de copii, valoarea totală a ajutoarelor acordate ridicându‑se la suma de 200.000 lei, sumă oferită de Centrul Eparhial, prin cele opt protoierii şi parohii.

Acest ajutor acordat de Biserica de la Dunărea de Jos, an de an, este de un real folos semenilor noştri cu situaţie materială precară, întrucât ei reuşesc astfel să se încadreze în normalul vieţii, având cele necesare pentru un nou şi bun început de an şcolar.

Pr. Rareş Bucur