1 octombrie la Centrul Medico‑Social din Pechea

Cu ocazia sărbătorii Acoperământului Maicii Domnului şi a Zilei Internaţionale a Vârstnicului, la  Centrul Medico‑Social din Pechea, judeţul Galaţi, care deserveşte 86 de persoane asistate socio‑medical, după Sfânta Liturghie, s‑a desfăşurat un scurt moment artistic pentru înseninarea sufletelor prezente aici.

Astfel, doamnele Mioara Dumitru, profesoară la Școala „Alexandru Moruzzi“ ‑ Pechea  şi prezbitera Maria‑Magdalena Vătafu, profesoară de Religie, au înviorat atmosfera cu frumoasele costume tradiţionale ale grupului de tineri care au intonat cântece de dragoste de mamă, de părinţi şi de dragoste de ţară.

Grupul de tineri a prezentat jocuri tradiţionale de partea locului, astfel că voia bună a culminat cu o horă a unirii sufletelor, în cadrul căreia s‑au alăturat şi spectatorii.

Partea muzicală a alternat cu momente de dramaturgie prin prezentarea unui fragment  din piesele „Conu᾽ Leonida faţă cu reacţiunea“, de Ion Luca Caragiale,  susţinută de trei elevi ai clasei a VI‑a de la Grupul Școlar „Costachi Conachi“, Pechea sub coordonarea dnei profesoare Elena Lemnaru şi a scenetei „Băiatul cu aripă de fluture“, de Ioana Chicet ‑ Macoveiciuc, de către elevi ai clasei a III-a, de la acelaşi grup şcolar, pregătiţi de dna învăţătoare Lenuţa Tânjală, în colaborare cu dna Doina Căuş.

Această ultimă piesă a oferit o exprimare, într‑o poveste, a înţelegerii pe care trebuie să o arătăm tuturor celor care s‑au născut sau au dobândit infirmităţi sau slăbiciuni care îi fac diferiţi pe unii dintre semenii noştri, dar nu mai puţin importanţi decât noi ceilalţi.

Momentul s‑a încheiat cu împărţirea de fructe şi de prăjituri asistaţilor, gest împlinit de copiii participanţi, dar şi de credincioşii din parohia noastră, care au dorit să se bucure,  dăruind cu generozitate, dragostea lor semenilor de la Centrul Socio‑Medical din Pechea.

Doamna dr. Liliana Lăzărescu, în calitate de gazdă, a mulţumit participanţilor pentru darurile oferite celor încercaţi de întristare şi de singurătate, dar mult‑iubiţi de Dumnezeu.

Pr. Cătălin Vătafu