Ziua Copilului la Parohia Tămăoani, judeţul Galaţi: Demonstraţie de aeromodele

La parohia Tămăoani, protoieria Târgul Bujor din jud. Galaţi, bucuria praznicului Pogorârii Duhului Sfânt a fost prelungită în surâsul copiilor cărora, cu ocazia zilei de 1 iunie, preotul paroh Marius Anton cu doamna preoteasa şi cei trei copii ai lor, le-au oferit o frumoasă demonstraţie de zboruri cu aeromodele telecomandate prin bunăvoinţa unor distinşi domni care s-au oferit voluntar pentru aceasta activitate.

Sărbătoarea copilăriei la Tămăoani
Sărbătoarea copilăriei la Tămăoani

Astfel, pe o pajişte verde din valea satului, copiii însoţiţi de părinţi au admirat zborurile, dar şi acrobaţiile mai multor elicoptere şi avioane de mărimi diferite, cu aripi care ajungeau de la 1,5 şi până la 3 m lungime.

Uimirea şi surpriza copiilor a fost una de impact, la plecarea primului avion, când reacţia lor spontană de mirare a dat de înţeles că ceea ce vedeau le-a întrecut din primul moment aşteptările.

Spectacolul a avut un rol distractiv, dar şi educativ cu atât mai mult cu cât, printre creatorii acestor modele, s-a aflat şi un tânăr de clasa a XI-a, premiant naţional la concursuri de fizică, elev al Liceului Pedagogic din Galaţi.

Ciprian, merituosul tânăr amintit, alături de Ionuţ, Mihai şi Gigi, au făcut senzaţie la Tămăoani împreună cu cel mai experimentat în ale aviaţiei dintre ei, dnul Braniero, italian de origine, fost pilot în Statele Unite, cu toţii pasionaţi de zboruri, dar şi de electronică, întrucât toate modelele erau făcute de mână şi îmbunătăţite de dânşii.

Întâlnirea s-a terminat cu suc şi prăjituri servite de doamna preoteasa, ajutată de copii, cu poze de grup, jocuri în iarbă verde şi multă voie bună.

Pr. Anton Marius