Tabăra de vară de la Parohia Viziru de Jos

Binecuvântare arhierească pentru tinerii participanţi la tabără
Binecuvântare arhierească pentru tinerii participanţi la tabără

Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Parinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, în Parohia Viziru de Jos, Protoieria Însurăţei, în perioada 1-15 august, s-a desfăşurat cea de-a XVIII-a ediţie a taberei de vară care, în Anul omagial euharistic, are ca temă „Sfintele Taine ale Spovedaniei şi Împărtăşaniei”, temeiuri ale mărturisirii şi comuniunii în credinţă în rândul tinerilor.

La activităţile taberei au participat, pe lângă cei cincizeci de tineri din Centrul pilot de tineret ai parohiei Viziru, şi şaptezeci de tineri din diferite parohii ale Arhiepiscopiei Dunării de Jos.

Programul taberei a cuprins activităţi liturgice şi ateliere de creaţie, cultural-artistice, de formare a liderilor şi animatorilor de grup, sportive şi recreative.

Activităţi educative în biserica parohiei
Activităţi educative în biserica parohiei

Duminică, 10 august 2014, sub protia Înaltpreasfinţitului Părinte Casian, înconjurat de un sobor de preoţi din Protoieria Însurăţei, a fost săvârşită Sfânta Liturghie în prezenta unui mare număr de credincioşi cărora Înaltpreasfinţia Sa le-a dăruit, pe lângă cuvântul de învăţătură, iconiţe şi broşuri cu conţinut catehetic privind Sfintele Taine ale Spovedaniei şi Împărtăşaniei.

După Sfânta Liturghie, în curtea Bisericii, s-a săvârşit slujba Paraclisului Maicii Domnului, cântat antifonic de tinerii participanţi la tabără.

În încheiere s-a organizat o agapă, atât pentru tineri, cât şi pentru ceilalţi credincioşi prezenţi la slujbă.

Participant