Slujire arhierească la Duminica Sfintelor Femei Mironosiţe

Binecuvântare chiriarhală la serbarea celui de-al doilea hram
Binecuvântare chiriarhală la serbarea celui de-al doilea hram

În fiecare an, la Duminica Sfintelor Femei Mironosiţe, parohia „Sfântul Mucenic Antim“ din municipiul Galaţi îşi serbează cel de-al doilea hram.

Programul liturgic și misionar a început în ajun prin oficierea Vecerniei cu Litie, după care, la ziua hramului, Chiriarhul  Dunării de Jos, Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Casian Crăciun a săvârşit Sfânta Liturghie înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi, în prezenţa rugătoare a mulţimii credincioșilor.

Înaltpreasfinţitul Arhiepiscop Casian al Dunării de Jos a adus spre închinare, din patrimoniul sacru al Arhiepiscopiei Dunării de Jos, racla din 1812, care conţine moaştele a 12 sfinţi, printre care şi cele ale Sfintei Maria Magdalena, purtătoare de miresme, una dintre femeile mironosiţe. De asemenea în raclă se află şi o părticică din moaştele Sfântului Ioan Damaschin, originar din Damasc, capitala Siriei, pentru care s-au strâns fonduri, spre ajutorul creştinilor din Siria.

Între participanţii la Sf. Liturghie s-au numărat şi 30 de credincioşi de la parohia Băndoiu, din Insula Mare a Brăilei, cu care parohia gălăţeană este înfrăţită de 7 ani.

După cuvenita primenire sufletească copii şi o parte din credincioșii prezenţi s-au împărtășit cu Sfintele Taine, iar la finalul Sfintei Liturghii, Înaltpreasfinţitul Casian a adresat un cuvânt de învăţătură celor prezenţi, îndemnând la trăirea exemplului de credincioşie al Sfintelor Femei Mironosiţe.

Ziua de prăznuire a femeilor mironosiţe s-a încheiat cu agapa de hram, pregătită de aceleaşi harnice femei din Comitetul parohial, din care au gustat peste 500 de pelerini.