Binecuvântarea lucrărilor realizate la vechiul Palat Episcopal

IMG_1603_1
Slujba de binecuvântare

Vineri, 29 noiembrie a.c., după simpozionul ştiinţific interseminarial de la Galaţi, Înaltpreasfinţitul Părinte Calinic, Arhiepiscopul Argeşului şi Muscelului, însoţit de Chiriarhul Dunării de Jos şi membrii Permanenţei Consiliului eparhial au vizitat şantierul deschis la vechiul Palat episcopal din Galaţi.

Aici, Arhiepiscopia Dunării de Jos a demarat ample lucrări de construcție în cadrul proiectului intitulat „Consolidarea, reabilitarea şi modernizarea Palatului Episcopal – «Muzeul istoriei, culturii şi spiritualităţii creştine de la Dunărea de Jos».

Necesitatea lucrărilor de consolidare, restaurare şi modernizare vine din gradul avansat de deteriorare a edificiului construit în perioada 1897-1900 și clasificat ca monument istoric.

Consolidarea, reabilitarea şi amenajarea clădirii Palatului Episcopal vor permite ca activitatea desfășurată în trecutul apropiat – aceea de muzeu – să continue prin Muzeul Istoriei, Culturii şi Spiritualităţii Creştine de la Dunărea de Jos.

Vizita a culminat cu slujba de binecuvântare a lucrărilor ce au fost realizate până în prezent la importantul centru de spiritualitate şi cultură românească de la gurile Dunării.