Pomenirea eroilor neamului la Barcea

Ziua de joi, 13 iunie 2013, a fost o zi specială pentru comuna Barcea, cum de fapt a fost pentru toată ţara.

În ziua de Înălţarea Domnului, după Sfânta Liturghie, cu mic cu mare, elevi, profesori, tineri şi bătrâni s-au adunat la Monumentul eroilor din comună, pentru a participa la comemorarea înaintaşilor noştri care s-au jertfit şi cu sângele lor au sfinţit pământul românesc, pentru ca noi, cei de azi să fim liberi şi să avem adevărate modele de eroi.

După slujba parastasului, elevii şcolilor din comuna noastră au intonat imnul eroilor şi alte cântece patriotice ce i-au încântat pe cei prezenţi.

Ziua eroilor din acest an a fost cu adevărat specială datorită faptului că, pe lângă cei care erau prezenţi an de an, preoţi, primar, cadre didactice, directorii ambelor şcoli, elevii Şcolii Gimnaziale nr.2, credincioşi, reprezentanţii poliţiei locale, anul acesta au participat şi elevii Şcolii Gimnaziale nr. 1,care au făcut un efort destul de mare pentru a ajunge la Monumentul eroilor, distanţa fiind de aproximativ 2,5 Km. Toţi au format tabloul unei comunităţi  complete, frumoase şi unite de eroii căzuţi pe câmpurile de luptă.

După această ceremonie emoţionantă, elevii şi profesorii s-au întors la şcoală, pentru continuarea orelor din program.

Dorim ca elevii şi copiii noştri să înveţe să ducă mai departe tradiţia ortodoxă, pomenindu-i în fiecare an, cu cinste şi respect, pe eroii ţării în această zi ce are o dublă însemnătate pentru noi creştinii: ,,Înălţarea Domnului la cer” şi ,,Ziua eroilor” care şi-au dat viaţa pentru păstrarea libertăţii şi a credinţei noastre ortodoxe strămoşeşti.

Prof. Maria Păduraru,

Şcola Gimnazială Barcea, judeţul Galaţi