Început de An Nou, la Galaţi

IMG_0093
Rugăciune la cumpăna dintre ani, în Catedrala Arhiepiscopală din Galaţi

În toate bisericile Arhiepiscopiei Dunării de Jos au fost oficiate, la cumpăna dintre ani, slujbe speciale. A devenit deja o tradiţie ca la trecerea în noul an, ierarhii şi preoţii să înalţe rugăciuni de mulţumire pentru anul care a trecut, dar şi de cerere pentru anul care urmează.

Slujba specială de la Catedrala Arhiepiscopală din Galaţi a început prin procesiunea cu moaştele Sf. Vasile cel Mare care se află în patrimoniul sacru al Eparhiei, în fruntea căreia s-a aflat Înaltpreasfinţitul Părinte Casian  Arhiepiscopul Dunării de Jos.

La final, fiecare credincios a putut servi un pahar de ceai cald şi alimente tradiţionale, specifice perioadei.

Marţi, 1 ianuarie, la sărbătoarea Sfântului Vasile cel Mare, Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, a oficiat slujba Sfintei Liturghii în Catedrala  Arhiepiscopală din Galaţi, înconjurat de preoţi şi diaconi, în prezenţa a numeroşi credincioşi din oraş şi din municipiu.

Pentru persoanele cu dizabilităţi prezente la Sfânta Liturghie, slujba a fost transpusă şi în limbaj mimico-gestual.

În încheiere a fost săvârşită slujba de Te-Deum.

IMG_0121
1 ianuarie 2013 - Cinstirea Sfântului Ierarh Vasile cel Mare la Aşezământul eparhial din Galaţi

După Sfânta Liturghie din Catedrala Arhiepiscopală, Chiriarhul Dunării de Jos a binecuvântat copiii şi tinerii aflaţi în grija Aşezământului Filantropic „Sfântul Vasile cel Mare“ din Galaţi. După rugăciunea de mulţumire, tinerii i-au sorcovit pe cei prezenţi şi le-au oferit un scurt moment artistic.

La final, toţi copii şi tinerii au primit daruri, constând în dulciuri, iconiţe şi cărţi de rugăciuni, după care toţi cei prezenţi la eveniment au fost invitaţi la agapa frăţească.

Prima zi din anul 2013 s-a încheiat cu tradiţionala întâlnire de suflet a ierarhului Dunării de Jos cu preoţii municipiului Galaţi şi părinţii protoierei ai judeţului, în Aula Magna a Centrului pastoral „Sf. Ioan Casian“, din incinta Centrului Eparhial al Dunării de Jos.

Pr. Gabriel Molocea