Hramul bisericii ,,Vovidenia” din Galaţi: „Bucură-te, ajutătoarea săracilor!”

Maica Domnului, ocrotitoarea parohiei ,,Vovidenia”, nu i-a ocolit nici anul acesta, cu minunile sale, pe bunii creştini din oraşul nostru, care au luat parte la sărbătoarea hramului din anul mântuirii 2009.

La ceas de seară, s-a săvârşit slujba Vecerniei cu Litia, precum şi Acatistul Buneivestiri, la care a luat parte un sobor de preoţi, în frunte cu p.c. pr. protoiereu Eugen Ionel Buruiană. Cuvântul de învăţătură a fost rostit de către p.c. preot Cătălin Buia, slujitor la Parohia „Sfânta Filofteia” din Galaţi. Preacucernicia sa a vorbit despre înţelesul troparului Intrării în Biserică a Maicii Domnului.

A doua zi, cu multă bucurie am întâmpinat pe Înaltpreasfinţitul Părinte Dr. Casian Crăciun, Arhiepiscopul Dunării de Jos, care a săvârşit Sfânta Liturghie, în cadrul căreia au fost hirotoniţi un diacon şi un preot.

Odată cu „Intrarea în Biserică a Maicii Domnului” au intrat în biserica noastră mulţi credincioşi cu copii în braţe, care au primit Sfânta Împărtăşanie, în timp ce elevii Liceului de Artă „Dimitrie Cuclin”- şcoala arondată parohiei – ne-au încântat cu acordurile line ale cântărilor bisericeşti „Tatăl Nostru”, „Psalmul 50″, precum şi „Pe Tine Te lăudăm”, conduşi de prof. Tudor Buciuman şi prof. Mircea Holiartoc. La final, Î.P.S. Casian a ţinut un cuvânt de învăţătură, explicând troparul şi axionul Praznicului

„Intrarea în Biserică a Maicii Domnului”, amintind totodată importanţa intrării zilnice a preotului în biserică.

La acest praznic, credincioşii parohiei noastre au avut bucuria de a intra încă o dată sub ocrotirea Maicii Domnului, prin sfinţirea Aşezământului filantropic cu hramul „Acoperământul Maicii Domnului”, cantina parohială având la temelie jertfa adusă de către ing. Vasile Manea. La această cantină vor lua masa, pentru început, săptămânal, 30 de persoane nevoiaşe.

Pentru ca bucuria să fie deplină, toţi participanţii la Sfânta Liturghie, în număr de aproximativ 500 credincioşi, au primit pachete cu hrană.

Alături de Consiliul şi Comitetul Parohial, care s-au îngrijit din timp ca totul să decurgă în mod firesc, şi toată lumea să simtă binecuvântarea Maicii Domnului, la acest ceas de sărbătoare, s-au mai adăugat şi milostenia făcută de ing. Petre Grigore, ing. Vasile Dobrilă, Petrică Savin, Vasile Giuglea, dna Nina Blănaru, dna Stratulat (Pechea) şi cei pe care îi ştie Dumnezeu, pe fiecare după numele său.

Slujitorii Sfântului Altar al Parohiei ,,Vovidenia” roagă pe Maica Domnului să-i ţină sub Sfântul său Acoperământ pe toţi cei care s-au bucurat şi împărtăşit din bucuriile sale!

Pr. Gabriel Ioan Peli