Rugăciuni şi daruri pentru cei bolnavi

Taina Sfântului Maslu în Catedrala Arhiepiscopală

În contextul dificil în care numărul persoanelor infectate cu noul coronavirus este în creştere, iar secţiile ATI ale unităţilor medicale sunt pline cu persoane care suferă de forme grave ale acestei boli,  în Arhiepiscopia Dunării de Jos au fost intensificate rugăciunile pentru sănătate şi oferirea de sprijin material spitalelor.

În data de 22 octombrie 2021, la Catedrala Arhiepiscopală din Galaţi, Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, împreună cu un sobor de preoţi şi diaconi, a săvârşit Taina Sfântului Maslu pentru toţi cei bolnavi şi un Parastas pentru Preasfinţitul Părinte Epis­cop Gurie, trecut la cele veşnice în ziua precedentă.

Din soborul slujitor au facut parte preoţi din Administraţia eparhială şi de la Catedrala Arhiepiscopală.

În cuvântul rostit cu acest prilej, Părintele Arhiepiscop a vorbit despre preţuirea sănătăţii ca dar de la Dumnezeu şi a făcut un îndemn la rugăciune sporită şi la respectarea măsurilor de protecţie sanitară.

De la  Catedrală, ierarhul Dunării de Jos a mers la Capela „Sfinţii Doctorii fără de arginţi Chir şi Ioan“ din cadrul Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii „Sf. Ioan“ din Galaţi, unde s‑a rugat pentru sănătatea şi ajutorul cadrelor medicale, a bolnavilor şi a celor care îi sprijină prin voluntariat în această perioadă pe semenii noştri încercaţi de suferinţă şi de boli.

Noua ambulanță donată Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii din Galați

În continuare, Înaltpreasfinţia Sa a binecuvântat autoutilitara de tip ambulanţă VW Crafter, donată acestui spital ca urmare a colaborării care există de peste 30 de ani între Arhiepis­copia Dunării de Jos şi Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii „Sf. Ioan“ din Galaţi.

Ambulanţa a fost oferită prin contribuţia Mitropoliei Ortodoxe Române a Germaniei, Europei Centrale şi de Nord şi Crucea Roşie Bavareză. Valoarea autospecialei este de aproximativ 20.000 de euro.

Aceasta este cea de‑a patra autoutilitară donată spitalelor din România de Crucea Roşie Bavareză prin intermediul reprezentanţilor Bisericii Ortodoxe Române.

Ambulanţa complet echipată cu aparatură medicală şi materiale sanitare va fi utilizată pentru cei care au nevoie urgentă de îngrijire la domiciliu şi pentru transportul pacienţilor la spital.

Pr. Rareș Bucur