Examen de capacitate preoţească în Arhiepiscopia Dunării de Jos

Potrivit părintelui con­silier Rareș Bucur, în zilele de 9 şi 10 martie 2021, la Centrul Eparhial al Arhiepiscopiei Dunării de Jos Galați a fost organizată sesiunea de primăvară a examenului de capacitate preoţească. În prima zi a sesiunii de examen, cei opt candidaţi înscrişi au susţinut proba psihologică, iar în cea de a doua zi de examen au participat activ la slujbele săvârşite în Catedrala Arhiepis­copală din Galați.

„Programul examenului a continuat în Sala «Epis­cop Chesarie Păunescu» a Centrului Eparhial, prin susţinerea probelor scrisă şi orală, în cadrul cărora au fost evaluate cunoştinţele candidaților la dogmatică, liturgică, misiologie, studii biblice şi morală creştină. Sub preşedinţia Înaltpreasfinţitului Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, Comisia de examinare a fost alcătuită din preoţi profesori din cadrul Departamentului Teologic al Facultăţii de Istorie, Filosofie şi Teologie din Galaţi, de la Seminarul Teologic «Sf. Apostol Andrei» Galaţi şi slujitori din administraţia eparhială“, ne‑a precizat părintele consilier.

Examenul de capacitate preoţească are ca scop verificarea cunoştinţelor teoretice şi practice în domeniul teologic, iar în urma rezultatului obţinut, candidaţii vor putea fi hirotoniţi şi repartizaţi în parohiile vacante din județele Brăila și Galați, a mai precizat sursa citată.

Marian Gheorghe

Preluare Obiectiv Vocea Brăilei / 

17 martie 2021