„Crucea este întotdeauna putere şi biruinţă“

Slujire arhierească în Duminica a III‑a din Postul Mare

În Duminica a III‑a din Postul Mare, la Catedrala Arhiepiscopală din Galați, Înaltpreasfinţitul Părinte Casian a adus spre închinare, racla ce adăposteşte o părticică din lemnul Sf. Cruci, aflată în patrimoniul sacru al Reședinței Arhiepsicopale, spre bucuria și binecuvântarea slujitorilor și credincioșilor prezenți la Sfânta Liturghie a Sf. Vasile cel Mare.

În cuvântul de învățătură Părintele Arhiepiscop a arătat că această epidemie este o cruce pe care trebuie să o ducem cu calm, responsabilitate și speranță, având ajutorul și puterea Sfintei Cruci.

„Domnul vrea să le facă pe toate cruce și Crucea este întotdeauna putere și biruință, iar această boală este tot o cruce. Dacă ducem această cruce la Domnul, ea se va uni cu Crucea Lui, iar noi cei de aici ne unim cu cei de acasă“, a subliniat ierarhul Dunării de Jos.

De asemenea, chiriarhul a îndemnat credincioşii la rugăciune intensă, la purtarea suferințelor și lipsurilor cu mulțumire, îndemnându‑i totodată pe cei ce pot, să ofere sprijinul lor celor aflați în nevoi și în suferințe.

„Astăzi, toți suntem sufletește uniți și toți suntem cruce, dar iată că, toți triști în casele noastre, în izolare, în spital, primim un mesaj puternic: iată a venit, în a treia Duminică din post, prin Cruce, prin boală, bucurie mare, căci Hristos este Doctor, Crucea este putere, credința este medicament și Sfânta Împărtășanie este «Medicamentul» nemuririi, chiar dacă nu vom mai fi la Sfânta Liturghie, ceea ce nu ne dorim. Sfânta Liturghie nu va înceta pe Sfântul Altar, nu va înceta iubirea, nici apropierea sufletească și fiecare dintre noi ne vom ruga mult mai intens“, a spus Înaltpreasfinția Sa.

Preluare www.edj.ro