Voluntarii de la Paraclisul Catedralei Naţionale au dăruit bucurie semenilor din Insula Marea a Brăilei

Campania „Dăruim cu bucurie“, în Insula Mare a Brăilei

„Dăruim cu bucurie“ este iniţiativa tinerilor‑voluntari de la Paraclisului Catedralei Naţionale, care s‑au aflat în 10 octombrie, în Insula Marea a Brăilei, în cadrul unei campanii de sprijinire a copiilor şi a familiilor nevoiaşe din satele Băndoiu, Plopi (Raţa), Măgureni şi Măraşu.

Activitatea filantropică a constat în distribuirea unor produse alimentare neperisabile, obiecte de uz casnic, articole de îmbrăcăminte, saltele, pături, rechizite, ghiozdane, jucării, precum şi a două tone de brichete de rumeguş pentru încălzirea locuinţelor. În acest scop, au fost  mobilizaţi douăzeci de voluntari de la Paraclisul Catedralei Naţionale.

De la primele ore ale dimineţii, trei camioane pline cu ajutoare au traversat Dunărea, pe la Brăila, pentru a ajunge în cele patru comunităţi din insulă.

Prima oprire a fost în localitatea Măraşu la o familie cu opt copii. Bucuria voluntarilor a fost mare la întâlnirea acestor frumoşi copii veniţi de la şcoală pentru a primi darurile aduse cu drag la ei, acasă.

Ajutoarele au fost apoi descărcate, sortate şi oferite celorlalte familii nevoiaşe din cele patru localităţi.

În satul Plopi (Raţa), cea mai îndepărtată localitate a insulei, darurile au ajuns la biserica parohială, acolo unde patruzeci de copii, împreună cu părinţii lor aşteptau nerăbdători.

Tinerii voluntari au oferit celor prezenţi darurile ordonate pe categorii de vârstă.

Beneficiarii campaniei au primit cu recunoştinţă darurile, mulţumind voluntarilor bucureşteni pentru implicare.

Pr. Nicolae Tiberiu Nă­stase de la Parohia Măraşu, protopopiatul Însurăţei, a adresat mulţumiri Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, Înaltpreasfinţitului Părinte Casian şi voluntarilor implicaţi în acţiunea din Insula Mare.

Astfel de activităţi desfăşurate de către voluntarii Paraclisului Catedralei Naţionale vor continua şi în alte sate izolate şi cu semeni nevoiaşi din Arhiepiscopia Dunării de Jos.

Pr. Rareş Bucur