Eveniment academic la Dunărea de Jos

Ordinul eparhial „Vrednicia andreiană“, acordat Excelenţei Sale dlui Linos Alexandre Sicilianos

La propunerea Facultăţii de Ştiinţe Juridice, Sociale şi Politice, Universitatea „Dunărea de Jos“ din Galaţi a acordat, în data de 21 septembrie 2019, titlul academic de doctor honoris causa profesorului doctor Linos‑Alexandre Sicilianos, preşedinte al Curţii Europene a Drepturilor Omului.

La acest eveniment a fost prezent şi Înaltpreasfinţitul Părinte Dr. Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos. După ceremonia de decernare a titlului academic, Înaltpreasfinţia Sa a conferit Excelenţei Sale, Ordinul eparhial „Vrednicia Andreiană“. În aceeaşi perioadă Chiriarhul Dunării de Jos a fost gazda înaltului demnitar, la Catedrala Arhiepiscopală din Galaţi, la Muzeul Istoriei, Culturii şi Spiritualităţii Creştine de la Dunărea de Jos, la bisericile „Schimbarea la Faţă“ din Galaţi şi „Buna Vestire“ din Brăila, dar şi la Mănăstirea „Sf. Pantelimon“ de la Lacu Sărat.

Profesorul doctor Linos‑Alexandre Sicilianos s‑a născut la Atena, la 9 mai 1960, într‑o familie mixtă româno‑elenă, mama sa fiind din Brăila, iar una din bunicile sale, din Galaţi. În anul 1990, acesta a obţinut titlul de doctor la Universitatea „Robert Schuman“ din Strasbourg. Profesor la Facultatea de Drept din Atena, Excelenţa Sa, este, începând cu anul 2011, membru al Curţii Europene a Drepturilor Omului. În perioada 1 mai 2017 – 4 mai 2019 a fost vicepreşedinte al C.E.D.O., iar începând cu data de 5 mai a acestui an, a fost ales preşedinte al aceleiaşi curţi de justiţie.

Participant