Slujba Vecerniei celei de „a doua Învieri“

A doua Înviere la Catedrala Arhiepiscopală din Galați

În Duminica Învierii Mântuitorului Iisus Hristos, după tradiţionala vizită la Penitenciarul de Maximă Siguranţă din municipiul Galaţi, Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, a săvârşit la orele amiezii, în Catedrala Arhiepiscopală, împreună cu preoţii şi diaconii acestui sfânt locaş, slujba Vecerniei speciale, cunoscută în popor şi sub denumirea de „a doua Înviere“, în cadrul căreia a fost citită în 12 limbi pericopa din Evanghelia de la Ioan, capitolul 20, versetele 19‑27.

La eveniment au participat câteva sute de credincioşi gălăţeni, precum şi membri ai Asociaţiei Studenţilor Creştini Ortodocşi ‑ filiala „Sf. Andrei“ din Galaţi, îmbrăcaţi în costume tradiţionale specifice Dunării de Jos.

La sfârşitul sfintei slujbe, potrivit rânduielilor pascale, toţi credincioşii prezenţi au sărutat Sfânta Evanghelie, Sfânta Cruce, precum şi icoana Învierii Domnului nostru Iisus Hristos.

Tot în Duminica Învierii, la creas de seară, a avut loc tradiţionala întâlnire a preo­ţilor din municipiul Galaţi cu Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Casian.

Pr. Rareș Bucur, Consilier comunicare media