Olimpiada de Religie, faza judeţeană ‑ Galaţi: Bucuria reuşitei pentru olimpicii lui Hristos

Tinerii olimpici înainte de examen

Şi anul acesta, ca în fiecare an, a fost organizată în cele mai bune condiţii Olimpiada de Religie ortodoxă, faza judeţeană, cu elevi din toate protoieriile Arhiepiscopiei Dunării de Jos. Dimineaţa de 3 martie ne‑a întâmpinat cu o ploaie îngheţată care ne‑a dat emoţii, însă cu sprijinul şi sub îndrumarea părintelui inspector Costel Bulgaru totul a decurs conform planificării. Dintr‑un număr de aproximativ 230 de elevi, s‑au calificat pentru faza naţională următorii:  Leonard Cosmin Cozaciuc (Școala Gimnazială nr. 2 Barcea), Elena Bujoreanu (Școala Gimnazială „Dimitrie Sturdza“ Tecuci), Alice Claudia Toderaşc, (C.N.V.A., Galaţi), Daniela Dan, (C.N. „C. Negri“ ‑ Galaţi), Florina Podaru (C.N. „Calistrat Hogaş“ Tecuci) şi Gabriel Timofte, (Liceul Tehnologic „Elena Caragiani“, Tecuci).

De la Școala Gimnazială nr. 2 ‑ Barcea au participat  cinci elevi de la clasa a VII‑a. Aceştia, cu o săptămână înainte, au participat la concursul de icoane din Duminica Ortodoxiei, unde, după ce s‑au împărtăşit în timpul Sfintei Liturghii, au fost premiaţi de către Înaltpreasfinţitul Casian, la Muzeul Culturii şi Spiritualităţii Creştine de la Dunărea de Jos, pentru icoanele lor realizate din seminţe. Bucuria este imensă, deoarece – dintre aceştia – elevul Leonard Cosmin Cozaciuc s‑a calificat pentru faza naţională,  iar Gabriel Manolache a obţinut media 9,25, ocupând locul III pe judeţ.

Olimpiada de Religie – faza județeană, Galați

În cadrul acestei olimpiade, satisfacţia cea mai mare a fost pentru îndrumătorii elevilor participanţi, elevi care au făcut cinste şcolii de unde provin şi profesorilor de Religie care caută permanent să‑i îndrume pe calea cea bună ce duce la mântuire, învăţându‑i cum să se comporte pentru a fi plăcuţi lui Dumnezeu şi oamenilor.

Mulţumim lui Dumnezeu pentru tot ajutorul pe care ni‑l dă necontenit, şi Îl rugăm să ne dăruiască înţelepciune, pentru a putea fi călăuze luminoase sufletelor pure şi nevinovate ale copiilor pe care îi avem sub îndrumare.

Prof. Maria Păduraru, Şcoala Gimnazială din Barcea