De pe Facebook adunate…

După ce elevii de la prestigiosul Colegiu Naţional «Vasile Alecsandri» din Galaţi şi‑au prăznuit ocrotitorii spirituali, aşa cum se obişnuieşte în prezent, reţelele de socializare au fost mediul predilect în care aceşti tineri şi‑au exprimat impresiile. Notăm aici câteva dintre acestea, care exprimă maturitatea spirituală a acestor tineri şi modul în care ei au înţeles şi semnificaţia prezenţei Părintelui Arhiepiscop între ei şi gestul dăruitor al Eparhiei‑mamă:

«Cu ocazia sărbătorii Sfinţilor Trei Ierarhi, patronii spirituali ai colegiului nostru, Arhiepiscopia Dunării de Jos a considerat că este de bun augur să premieze performanţa CNVA‑istă în educaţie. Dorim să le mulţumim în mod special, pe această cale, celor care au făcut posibilă această manifestare, pentru distincţiile şi premiile acordate. Primim dovezi că educaţia încă este o prioritate pentru comunitatea locală. Vă mulţumim pentru sprijin!» (Daniel Savu)

«Un eveniment remarcabil, care m‑a motivat, care m‑a învăţat că nimic nu este imposibil atunci când crezi cu adevărat. Mulţumesc atât Înaltpreasfinţitului Părinte Casian, cât şi părintelui Bejan, pentru că m‑au ajutat să cred în mine! Să o ţinem tot aşa!». (Laura Chiţescu)

«Am avut onoarea de a fi ascultat un altfel de discurs, de la inimă la inimă şi de a fi premiaţi de Înaltpreasfinţitul Părinte Casian…» (Mădălina Boţ)

«Ce este viaţa? E un lung prilej pentru cădere, căci mii de aripi nu‑i ajung şi tot mai multe cere. Credinţa de te aşteaptă‑n prag, în umbră de unghere, dispar şi cerul şi pământ, iar totu‑atârnă de un „Amin”, şoptit pe jumătate… » (Miruna Constantinescu)

«Mulţumim Arhiepiscopiei Dunării de Jos pentru premiile acordate (…), în cadrul festivităţii dedicate celor Trei Sfinţi Ierarhi. A fost un moment în care realul s‑a împletit cu spiritualul şi fiecare dintre noi a fost emoţionat!» (Ofelia Popescu)