Acţiune filantropică pentru persoanele cu dizabilităţi

Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop Casian al Dunării de Jos, miercuri, 14 mai 2014, în biserica cu hramul „Sf. Voievod Ștefan cel Mare” din Galaţi, a avut loc o acțiune social-misionară dedicată persoanelor cu deficiențe locomotorii.

Daruri pentru persoanele cu dizabilităţi
Daruri pentru persoanele cu dizabilităţi

Această acțiune vine în completarea sărbătorii Duminicii Slăbănogului de la scăldătoarea Vitezda şi a vizat oferirea unui prilej special de rugăciune şi comuniune liturgică pentru membrii Asociaţiei Persoanelor cu Handicap „Sporting Club” Galaţi, care au deja o tradiţie de colaborare, atât cu Centrul Eparhial Galaţi, cât şi cu Parohia „Sf. Voievod Ștefan cel Mare”, în cadrul căreia se află asociaţia.

Asociaţia Persoanelor cu Handicap „Sporting Club” Galaţi este o organizaţie neguvernamentală, apolitică şi umanitară înfiinţată în 1992 la iniţiativa unui grup de persoane cu handicap fizic hotărâte să apere drepturile persoanelor cu dizabilităţi prevăzute în legislaţia romană şi europeană, precum şi în alte documente programatice, iar astăzi numără peste 300 de membri.

Începând cu ora 1000, s-a oficiat Taina Sfântului Maslu şi au fost rostite rugăciuni pentru felurite boli şi neputinţe trupeşti de către un sobor de șapte preoți, în frunte cu pc pr. Ionel Rotaru – consilier social și pc pr. Cezar Pintilie – parohul bisericii în cadrul căreia a avut loc acţiunea.

La final, prin contribuţia comună a Centrului eparhial şi a parohiei mai sus amintite, au fost oferite celor 30 de participanţi daruri constând în alimente de primă necesitate şi obiecte de colportaj bisericesc în valoare de 500 lei.

Diac. Costel Căuş