Acţiuni filantropice parohiale la Duminica Înfricoşătoarei Judecăţi

Ca de fiecare dată în ultimii, la iniţiativa şi cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Arhiepiscop dr. Casian, în Eparhia Dunării de Jos, pe toată perioada Postului Mare se desfăşoară ample acţiuni social-filantropice menite să sprijine persoanele sărace aflate în dificultate şi să aline suferinţa creştinilor care sunt asistaţi în diferite instituţii ale statului: spitale, aziluri de bătrâni, penitenciare şi şcoli pentru copii cu nevoi speciale.

Răspunzând chemării Domnului, în Duminica Înfricoșătoarei Judecăţi, peste 80 de parohii din eparhia noastră au desfăşurat acţiuni filantropice în cadrul cărora au fost vizitate 39 spitale, aziluri şi penitenciare, din oraşele Galaţi, Brăila şi Tecuci, precum şi din alte localităţi cu astfel de instituţii sociale de ocrotire ale statului, numărul celor care au beneficiat de ajutoarele oferite fiind de 3.601 persoane. În această lucrare misionară au fost implicaţi peste 410 de voluntari şi membri ai consiliilor şi comitetelor parohiale, coordonaţi de preoţii parohi.

Suma totală a ajutoarelor materiale oferite de către parohii este de 37.140 lei, după cum urmează:

1. Protoieria Galaţi: 4.620 lei;

2. Protoieria Brăila: 3.267 lei;

3. Protoieria Tecuci:  17.062 lei;

3. Protoieria Covurlui:  3.531 lei;

4. Protoieria Tg. Bujor: 6.480 lei;

5. Protoieria Făurei: 1.840 lei;

6. Protoieria Însurăţei: 340 lei.

Pentru toată activitatea depusă în slujba semenilor noştri, Înaltpreasfinţitul Părintele nostru Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos transmite mulţumiri tuturor celor care s-au implicat şi au răspuns cu promptitudine şi seriozitate programului eparhial.

Sectorul Social-Misionar