Sărbătoarea Sfântului Pantelimon, hramul Mănăstirii Lacu-Sărat

IMG_9512
Bucurie duhovnicească, la hramul Mănăstirii Sf. Pantelimon

Mănăstirea “Sfântul Pantelimon”, situată în staţiunea Lacu-Sărat din judeţul Brăila, şi-a sărbătorit hramul, la sărbătoarea Sfântului Mucenic Pantelimon din 27 iulie. La eveniment au participat, împreună cu IPS Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, şi PS Mihail, Episcopul românilor ortodocşi din Australia şi Noua Zeelandă, preoţi slujitori, reprezentanţi ai autorităţilor locale, cadre medicale din staţiunea brăileană şi o impresionantă mulţime de credincioşi şi pelerini.

Mănăstirea “Sfântul Pantelimon” este şi un loc al alinării suferinţelor trupeşti şi de reculegere duhovnicească pentru monahii, dar şi pentru bolnavii aflaţi la tratament în staţiune. În apropierea bisericii a fost recent finalizat un corp de chilii, care are şi rolul de centru social-filantropic.

Şi anul acesta, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Casian, mănăstirea s-a preocupat în special de bătrânii de la centrul de recuperare din vecinătate, pregătind 100 de pachete cu hrană pentru fiecare dintre ei, iar după oficierea Sfintei Liturghii, preoţii prezenţi au oficiat slujba Aghesmei Mici şi Taina Sfântului Maslu pentru bătrânii bolnavi veniţi aici la tratament.