Nimeni nu e singur de Crăciun!

Cu binecuvântarea ÎPS Părinte Arhiepiscop Casian,  în perioada 20-27 decembrie, în parohiile Eparhiei Dunării de Jos  s-a desfășurat programul social-filantropic ,,Nimeni singur de Crăciun!”, care a constat într-o serie de activități menite să aducă o bucurie și mângâiere de Sfintele Sărbători și în casele celor singuri, săraci sau neputincioși.

Parohiile din protopopiat au efectuat deplasări la instituțiile sociale (penitenciare, spitale și aziluri de bătrâni), unde au oferit pachete cu daruri și au cercetat duhovnicește pe cei aflați în respectivele instituții. Totodată, împreună cu membrii Comitetelor parohiale, preoții parohi au oferit familiilor sărace din parohii, în special persoanelor vârstnice, ajutoare la domiciliu constând în pachete cu alimente. Fiecare centru social parohial (cantină parohială) a oferit, în ziua de Crăciun, masa de prânz, persoanelor aflate în evidențele lor.

În ziua de 25 decembrie, copiii prezenți  la biserici au cântat colinde și au primit pachete cu daruri din partea parohiilor.

Conform rapoartelor centralizate prin protoierii și transmise Centrului eparhial, numărul total al beneficiarilor acestei acțiuni este de 8.375 de copii și 8.301 persoane nevoiașe, iar valoarea ajutoarelor oferite se ridică la suma de 280.290 lei.tabel

Sectorul Social-Misionar