Slujire social-misionară în Parohia ,,Pogorârea Duhului Sfânt” din Galaţi

9998În ziua de 1 octombrie a.c., la prăznuirea Acoperământului Maicii Domnului, în cadrul Centrului multifuncţional de servicii sociale „Speranţe pentru vârsta a treia” de la parohia „Pogorârea Duhului Sfânt”, a avut loc, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, o activitate cu caracter misionar şi social-filantropic, care vine în sprijinul persoanelor vârstnice. Evenimentul se înscrie în calendarul de activitate al sectorului social-filantropic al Centrului Eparhial prin care se marchează „Ziua Internaţională a Persoanelor Vârstnice”.

Programul a debutat cu săvârşirea unei slujbe de mulţumire, oficiată de pc pr. Ionel Rotaru, consilier social în cadrul Arhiepiscopiei Dunării de Jos şi pc pr. Florin Chiosa, coordonator al Centrului multifuncţional „Speranţe pentru vârsta a treia”, cu participarea persoanelor vârstnice asistate, ale membrilor Alianţei Pensionarilor pentru Conciliere – Galaţi şi ale altor credincioşi.

O parte din tinerii Seminarului Teologic „Sfântul Apostol Andrei” şi un grup de elevi voluntari ai Liceului „Mihail Kogălniceanu” din Galaţi, au interpretat cântări bisericeşti şi au recitat poezii creştine.

Cei 50 de beneficiari ai acestui Centru, cărora li se asigură servicii medicale, masă şi consiliere psihologică începând cu anul 2009, împreună cu invitaţii din cadrul Alianţei Pensionarilor pentru Conciliere, au servit prânzul împreună şi au primit pachete cu alimente, cărţi de rugăciuni, iconiţe şi flori.

La final s-a mulţumit tuturor celor ce s-au implicat în sprijinirea şi organizarea acestor manifestări.

Pr. Gabriel Molocea