Agenda Înaltpreasfinţitului Arhiepiscop Casian

 LITURGICE

23 martie – săvârşeşte slujba Sfintei Liturghii a Darurilor mai înainte sfinţite, în Capela ,,Sf. Cuv. Casian“ din Reşedinţa arhiepiscopală.

24 martie – săvârșește, în biserica parohiei mixte româno‑elenă „Buna Vestire“ din Brăila, slujba Vecerniei cu Litie şi rosteşte cuvânt de învăţătură.

25 martieBuna Vestire – săvârșește slujba Sfintei Liturghii în biserica ,,Buna Vestire“ din municipiul Galați şi rosteşte cuvânt de învăţătură, cu prilejul hramului acestui sfânt lăcaş.

27 aprilieDuminica Sf. Cruci – săvârşeşte, în Catedrala Arhiepiscopală din Galaţi, rânduiala specială de scoatere a Sfintei Cruci urmată de slujba Sfintei Liturghii și rostește cuvânt de învăţătură.

30 martie – săvârşeşte slujba Sfintei Liturghii a Darurilor mai înainte sfinţite, în Capela ,,Sf. Cuv. Casian“ din Reşedinţa arhiepiscopală.

1 aprilie – săvârşeşte Taina Sfântului Maslu în Catedrala Arhiepiscopală din Galați și rostește cuvânt de învățătură.

Sfânta Liturghie arhierească la hramul bisericii „Buna Vestire“ din Galați

3 aprilieDuminica Sf. Ioan Scărarul – săvârşeşte slujba Sfintei Liturghii în Catedrala Arhiepiscopală din Galați și rosteşte cuvânt de învăţătură.

6 aprilie – săvârşeşte slujba Sfintei Liturghii a Darurilor mai înainte sfinţite, în Capela ,,Sf. Cuv. Casian“ din Reşedinţa arhiepiscopală; săvârşeşte slujba Deniei Canonului Mare în Catedrala Arhiepiscopală din Galaţi și rostește cuvânt de învăţătură.

8 aprilie – săvârşeşte Taina Sfântului Maslu în Catedrala Arhiepiscopală din Galați și rostește cuvânt de învățătură; săvârşeşte slujba Deniei Acatistului Bunei Vestiri în Catedrala Arhiepiscopală din Galaţi, rostind la final un cuvânt de învăţătură.

10 aprilieDuminica Sf. Maria Egipteanca – săvârşeşte slujba Sfintei Liturghii în Catedrala Arhiepiscopală din Galați și rosteşte cuvânt de învăţătură.

SOCIAL– CULTURALE

Examen de capacitate preoţească în Arhiepiscopia Dunării de Jos

31 martie – vizitează, însoţit de studenţi  şi masteranzi din cadrul Departamentului de Teologie al Facultăţii de Istorie, Filosofie şi Teologie din Galaţi, mamele şi copiii refugiați din Ucraina, cazaţi în Campusul studenţesc „Al. Ioan Cuza“ al Universităţii Dunărea de Jos din Galaţi, oferindu‑le daruri.

10 aprilie – oferă daruri persoanelor nevoiaşe din comunitatea parohială din localitatea Traian, Protopopiatul Brăila, județul Brăila.

11 aprilie – participă,  în  Aula „Episcop Melchisedec Ştefănescu“ din incinta Facultăţii de Istorie, Filosofie şi Teologie la lucrările Cercului de Patristică și Liturgică, cu tema „Sfinții Isihaști, călăuze spre Paști“, rostind cuvânt de binecuvântare.

ADMINISTRATIVE

21 martie – prezidează, la Centrul Eparhial, şedinţa de lucru a Permanenţei  Consiliului Eparhial.

28 martie – prezidează, la Centrul Eparhial, şedinţa de lucru a Permanenţei  Consiliului Eparhial.

Denia Canonului Mare la Catedrala Arhiepiscopală

5 aprilie – prezidează, la Sala ,,Episcop Chesarie“ din cadrul Centrului Eparhial – Galaţi, şedinţa de lucru a Permanenţei Consiliului Eparhial, la care au fost invitaţi şi ppcc. protopopi, în cadrul căreia au fost analizate şi aprobate o serie de programe pastoral‑misionare, social‑filantropice şi cultural‑educative desfăşurate în perioada pascală.

7 martie – prezidează examenul de capacitate preoţească în Sala ,,Episcop Chesarie Păunescu“ din cadrul Centrului Eparhial – Galaţi, sesiunea de primăvară 2022.

10 aprilie – vizitează comunitatea parohială din localitatea Traian, protopopiatul Brăila, județul Brăila.

PRIMIRI

3 aprilie – primeşte, la Reşedinţa arhiepiscopală, un grup format din 50 de membri ai A.S.C.O.R., filiala Galați.

Pr. Gabriel Mungiu, secretar eparhial