Olimpiada de Religie – formă de mărturisire a credinţei în Dumnezeu

Chiriarhul Dunării de Jos în mijlocul elevilor olimpici

Sâmbătă, 19 martie 2022, a avut loc etapa județeană a Olimpiadei de religie – cultul Ortodox. Evenimentul s‑a desfășurat la Colegiul Național ,,Costachi Negri“ din Galați și a reunit 300 de participanți, elevi ai claselor V‑XII din școlile și liceele județului nostru, atât din mediul urban, cât și din mediul rural.

Cel mai frumos moment din debutul competiției l‑a constituit prezența Înaltpreasfințitului Arhiepiscop Casian în mijlocul copiilor care, după acordarea arhiereștii binecuvântări, le‑a adresat acestora încurajări, cuvinte de învățătură și daruri constând în iconițe și cărți de rugăciuni. Apoi Înaltpreasfințitul  i‑a însoțit în sălile de concurs unde, până la primirea subiectelor, a dialogat cu tinerii ajutându‑i astfel să depășească emoțiile, firești într‑un asemenea context.

După doi ani în care pandemia ne‑a privat de concursurile școlare obișnuite, reluarea desfășurării acestora, în format fizic, a adus multă bucurie copiilor și dascălilor deopotrivă. Participarea la Olimpiada de Religie este o șansă la reînnoire spirituală, la cunoașterea lui Dumnezeu și o bucurie de a trăi în comuniunea credinței. Numărul mare de participanți dovedește încă o dată interesul crescut al elevilor pentru ora de religie, fiecare dintre ei fiind câștigător și mărturisitor al credinței creștine.

Cu tinerii olimpici la Colegiul Naţional „Costache Negri“ din Galaţi

A fost o zi specială  în care sufletele copiilor au vibrat din nou, pline de cunoştinţe religioase şi trăire, de sensibilitate şi hotărâre, de aşteptare şi bucurie. Rezultatele obținute ne bucură și ne dau încredere că județul Galați va avea și în viitor fii și fiice ale Bisericii, care vor duce mai departe valorile creștine, aceste nestemate ale sufletului românesc. Felicitările îi vizează pe toți olimpicii dar și pe profesorii care i‑au coordonat și au dovedit cât de important este ca Biserica să aibă tineri misionari, propovăduitori ai Cuvântului Evangheliei lui Hristos.

Prof. Marin Sultănica

Prof. Oprișan Maria Magdalena,

Inspector pentru disciplina Religie