Dar de la Eparhie – pentru comunicare cu elevii de la suflet la suflet

Cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, s-a iniţiat, împreună cu Ministerul Educaţiei, o amplă lucrare misionară îndreptată spre elevi şi tineri aflaţi în izolare şi fără posibilitatea de participare la cursuri în şcoli. Pentru mulţi copii din zone fără semnal la internet, nici învăţământul virtual nu ar fi fost posibil, dacă nu li se ofereau aparate speciale, prin contribuţia multor instituţii şi, iată, a Bisericii.

Şi Eparhia Dunării de Jos a mobilizat slujitori şi puţini donatori, însă cu fonduri la dispoziția educaţiei tinerilor de la Centrul Eparhial, s-au procurat 250 de tablete, care au fost distribuite acolo unde a fost mai multă urgenţă.

Daruri de suflet de la Eparhia Dunării de Jos pentru elevii cu situație financiară precară

Pe lângă elevii şi tinerii din zone fără internet, mai există atât de mulți săraci cu familii îngreunate financiar, mai ales în perioada pandemiei. Şi acest act de educaţie creştină, izvorât din convingerea că Biserica este şi rămâne, lângă familie, o şcoală de bază pentru viaţă, se constituie într-o bună mărturie a solidarităţii în momente de încercare. De asemenea, să semnalăm faptul că multe cadre didactice de la Galaţi şi Brăila au oferit din retribuţia lunară ajutoare pentru elevi şi tineri, realizându-se astfel o punte de iubire, de comunicare de la suflet la suflet, chiar şi cu ajutorul tabletei, când nu sunt alte mijloace la îndemână!

† Casian

Arhiepiscopul Dunării de Jos