21.000 lei ajutor pentru 132 de familii din Corod

Pe 11 iunie a.c., la iniţiativa şi cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, a fost organizată o misiune social‑filantropică, pentru familiile sinistrate din comuna Corod, judeţul Galaţi.

Au fost vizitate şi întărite duhovniceşte 132 de familii din localitatea Corod, judeţul Galaţi, ale căror case au fost afectate de ape. În special, au fost distribuite din partea Arhiepiscopiei Dunării de Jos, produse de igienă: detergent manual pentru rufe şi spălat vase, săpun, clor, spirt, prosoape şi găleţi.

Ajutoarele au fost o prelungire a celor oferite în primele zile după potop, atunci când protoieriile Tecuci şi Covurlui, din cadrul Eparhiei Dunării de Jos, s‑au mobilizat exemplar şi, pe lângă forţa de muncă a preoţilor şi credincioşilor, au sprijinit familiile afectate dăruindu‑le alimente de primă necesitate, cum ar fi: apă, pâine, zahăr, făină, mălai, paste, produse lactate ş.a. şi produse pentru curăţarea şi igienizarea caselor afectate (detergent, spirt, dezinfectant, clor, mături, mănuşi, găleţi, foraşe, cizme, papuci, bidinele, lavete, var ş.a.).  Valoarea totală a produselor ce au fost oferite până în prezent este de 21.000 lei.

Credincioşii s‑au bucurat şi au mulţumit pentru sprijinul acordat, în aceste momente dificile din viaţa lor.

Arhiepiscopia Dunării de Jos va continua să sprijine, în mod constant, familiile greu încer­cate.

Pr. Rareş Bucur