Bucuria comuniunii prin joc

În parohia Movila Miresii, judeţul Brăila, s‑au desfăşurat în vara aceasta numeroase activităţi interactive şi recreative, care i‑au avut în prim‑plan pe tinerii parohiei noastre. Desfăşurându‑se săptămânal, activităţile au fost atent gândite pentru a oferi copiilor de toate vârstele jocuri potrivite, activităţi prin intermediul cărora au putut interacţiona şi împărtăşi impresii şi bucurii.

Timp liber petrecut cu folos, în parohia Movila Miresii

Fiecare întâlnire a început în biserică unde tinerii s‑au rugat alături de preoţii slujitori, fie la slujba Vecerniei, fie la Acatistele închinate Maicii Domnului, pornind astfel întâlnirile cu binecuvântare şi rugăciune. Apoi, activităţile s‑au desfăşurat în aer liber, pe terenul de sport al şcolii sau în Căminul Cultural. Ultima întâlnire, de la sfârşitul lunii august, a culminat cu un foc de tabără, cu diferite jocuri şi cântece la chitară, toate acestea reuşind să creeze o atmosferă de neuitat, cu multă emoţie şi bucurie.

Tinerii au răspuns cu mult entuzism la toate activităţile propuse şi coordonate de tinerii animatori din Brăila, dorindu‑şi din ce în ce mai mult să participe la toate întâlnirile, numărul participanţilor variind între 50 şi 60 de copii. Iată câteva dintre mărturiile copiilor din parohia Movila Miresii:

„Mărturisesc că aceste activi­tăţi au fost minunate! Aceste întâlniri ne‑au ajutat să găsim modele de urmat şi ne‑au făcut să trăim experienţe formatoare, care ne‑au întărit în credinţă. Experineţa de care am avut parte se trăieşte, nu se defineşte! Eu cred că de astfel de întâlniri avem nevoie, deoarece tehnologia avansează, iar cei mai mulţi tineri îşi petrec timpul în faţa micilor ecrane. Aceste activităţi ne ajută să interacţionăm fizic cu oamenii, nu cum se întâmplă prin intermediul internetului. Aceste întâlniri ne fac să comunicăm cât mai mult şi ne ajută să lăsăm tehnologia deoparte. Toate activităţile au fost grandioase, însă momentul cel mai important a fost momentul când noi, tinerii, am stat împrejurul focului de tabără, cântând şi simţindu‑ne nemaipomenit de bine. Aceste întâlniri ne‑au arătat următorul lucru: „Credinţa nu înseamnă tristeţe“! (Ionela Oprea, clasa a IX‑a, parohia Movila Miresii).

„Am avut o vacanţă minunată alături de oameni de suflet. Aici, la activităţile parohiei noastre Movila Miresii, am învăţat să fim o familie. Cântecele de la strană cântate de atâtea glasuri de copii păreau că sunt ale îngerilor. Jocurile şi focul de tabără au fost de neuitat! Mulţumesc mult preoţilor noştri, animatorilor că au adus atâta bucurie şi veselie în sufletul meu! Mulţumesc!“ (Florenţa Cot, clasa a VII‑a, parohia Movila Miresii).

„Mă simt un copil binecuvântat că am participat la activităţile parohiei noastre. Sunt fericită că mi‑am făcut prieteni noi. Toate jocurile, cântecele şi focul de tabără m‑au uimit şi m‑au făcut nespus de fericită. Părinţii mei sunt plecaţi în străinătate, iar aici, alături de preoţii noştri, pr. Marius Sinca şi pr. Bogdan Alexandru Ionescu, şi de noii mei prieteni m‑am simţit ca într‑o familie(Georgiana Denisa Juravlea, clasa a V‑a).

Pr. Marius Sinca,

parohia Movila Miresii