Binecuvântare şi gând părintesc din Creta

Din dorinţa de comuniune în cel mai minunat „col­ţi­­şor de Rai“, Sfânta Liturghie a atras mii de credincioşi în „Cate­drala cu vitralii foşnitoare de la Buciumeni”.

Rugători în „Catedrala cu vitralii foşnitoare“, la Buciumeni

Înaltpreasfinţitul Părinte Casian,  din sala Sfântului şi Marelui Sinod din Creta, cu câteva minute înainte de începerea oficială a lucrărilor a transmis un gând de suflet, cu convingerea că Duhul Sfânt suflă şi uneşte pe toţi cei ce stau sub aripa Sa proteguitoare.

Adresându‑se Preasfinţitului Episcop Corneliu, elevilor parti­ci­panţi la cea de‑a XXI‑a ediţie a Dialogurilor duhovniceşti şi cre­din­cioşilor prezenţi, Arhi­episcopul Dunării de Jos a adăugat că „tot ce ne‑a dăruit Dumnezeu mai frumos, mai înălţător şi mai aproape de duhul autentic al Ortodoxiei este această Sfântă Liturghie care uneşte pe Tatăl, pe Fiul şi pe Sfântul Duh cu întreaga familie a Ortodoxiei. Tinerii şi toţi cei prezenţi la această comuniune de iubire a oamenilor cu Dumnezeu sunt icoana cea mai frumoasă a Bisericii noastre Ortodoxe, care ne ajută pe toţi să ne putem uni. Să cântăm cu toţii aceeaşi melodie Tatălui, şi Fiului, şi Sfântului Duh şi să o aşezăm chiar în inima iubiţilor tineri, a preoţimii noastre şi a preafrumoşilor la suflet credincioşi şi credincioase”.

În cuvântul său adresat creşti­nilor prezenţi la Sărbătoarea Prea­sfin­tei Treimi de la Buciumeni, mulţumind lui Dumnezeu, Întâistă­tătorul Epar­­hiei noastre ne‑a rugat „să‑l nu­mă­răm” printre pelerini şi să întărim rugăciunea, „pentru ca Dreapta cre­­dinţă să ne unească pe toţi în Una, Sfântă, Sobornicească şi Apostolică Biserică”.