Programe social-misionare pentru pelerinii veniţi la Galaţi

În perioada 26-30 noiembrie a.c., atât timp cât moaştele Sfântului Voievod Martir Constantin Brâncoveanu au fost aşezate spre închinare într-un baldachin special amenajat pe esplanada Catedralei Arhiepiscopale, au sosit mii de credincioşi din întraga Eparhie a căror răbdare şi râvnă de a se închina au fost puse într-o oarecare măsură la încercare de vremea destul de rece pentru un sfârşit de noiembrie. Pentru a veni în întâmpinarea credincioşilor închinători, Centrul eparhial, protoieriile şi parohiile de la Dunărea de Jos, după un program prestabilit, le-au oferit acestora ceai cald şi alimente.

Această acţiune s-a desfăşurat prin directa implicare a comitetelor parohiale de la parohiile din municipiul Galaţi care au împărţit, rând pe rând, sandwich-uri, covrigi şi alte gustări care s-au dovedit binevenite, mai ales, pentru pelerinii veniţi din zonele mai îndepărtate ale eparhiei

De asemenea, pelerinilor le-a fost oferit ceai cald atât de către parohii cât şi de către Centrul Eparhial. Grupurile de voluntari  care au împărţit ceaiul au fost formate din elevi ai Seminarului Teologic „Sf. Ap. Andrei”, studenţi ai Facultăţii de Teologie – Asistenţă social şi membri ASCOR care s-au succedat după un program prestabilit astfel încât să fie asigurată continuitate în oferirea acestor mici daruri pentru mângâierea pelerinilor.

Diac. Constantin Căuş