Un nou an şcolar binecuvântat, la Barcea

Festivitatea de deschidere a noului an şcolar, la Barcea
Festivitatea de deschidere a noului an şcolar, la Barcea

Clopoţelul a sunat pentru începerea noului an şcolar 2013-2014 şi la Barcea. Emoţia se putea citi cu uşurinţă pe chipurile tuturor, dar mai ales pe chipurile blânde şi nevinovate ale copilaşilor din grupa pregătitoare. La festivitatea de deschidere a Şcolii Gimnaziale Nr. 2 din localitate au fost prezente, pe alături de cadrele didactice şi elevii şcolii noastre şi oficialităţile comunităţii noastre în frunte cu domnul primar.

Ca în fiecare an festivitatea de deschidere a început cu intonarea imnului şi cu rugăciunea de binecuvântare săvârşită de părintele Cornel Păduraru, parohul bisericii noastre.

Noutatea acestui an a constat în faptul că doamna director a propus ca înainte de venirea părinţilor şi copiilor în şcoală să se săvârşească şi o slujbă de sfinţire a claselor de curs, astfel cadrele didactice prezente au participat cu multă bucurie la săvârşirea acestei slujbe.

Dorim ca acest an şcolar să ne aducă sănătate, putere de muncă şi pace sufletească, deoarece avem nevoie de acestea pentru a ne dărui elevilor noştri, faţă de care avem o mare datorie, datoria de a-i învăţa, îndruma şi de a-i creşte frumos pentru viaţă.

Prof. Maria Păduraru,

Consilier educativ, Şcoala Gimnazială Nr. 2, Barcea