Concursul de Muzică psaltică ,,Lăudaţi pe Domnul”, ediţia a V-a

IMG_5960
ÎPS Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului şi Vrancei în mijlocul tinerilor Ansamblului ,,Cununiţa satului” din Lieşti, judeţul Galaţi

Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte dr. Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, grupul vocal „Cununiţa satului” de la parohia „Cuvioasa Parascheva” din comuna Lieşti, jud. Galaţi, a participat la concursul de muzică psaltică „Lăudaţi pre Domnul”, ediţia a V-a la Focşani. Acest concurs  este organizat de către Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei, ISJ Vrancea, Protoieria I Focşani, Parohia „Sf. Nicolae” – Stroe, Parohia „Sf. Nicolae – Nou”, Colegiul Naţional Unirea și C.J.P.C.T.A.M Vrancea și s-a desfăşurat în ziua de 5 aprilie 2013 la Colegiul Unirea din Focşani.

Au participat mai multe grupuri vocale şi coruri de copii şi elevi de la şcolile şi liceele din jud. Vrancea.

Invitat la această manifestare culturală, grupul vocal de la parohia Lieşti condus de către cântăreţul bisericii prof. Gheorghe Ignat a prezentat următoarele cântece psaltice: „Piatra fiind pecetluită” tropar gls. I, „Colind de florii”, iar solistul Gabriel Romanescu a cântat „Împărate ceresc”.  De asemenea, unul dintre membrii grupului, Gabriela Gabor, la cererea pc. pr. Ion Dragu, inspector de religie, a recitat poezia „Ştergarul” scrisă de Costache Ioanid. La acest concurs a participat şi Înaltpreasfinţitul Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului şi Vrancei, care i-a binecuvântat și felicitat pe copiii noştri, pentru felul cum au cântat, dar mai ales pentru frumoasele costume  purtate.

În urma evoluţiei grupul „Cununiţa satului” a obţinut „Premiul special al Juriului”, iar solistul Premiul I şi au primit diplome şi premii constând în cărţi şi reviste, precum şi suma de 170 de lei. Copiii care cântă în acest grup fac parte din programele bisericii  din Lieşti: „Hristos împărtăşit copiilor” şi „Alege Şcoala”.

Pr. Gabor Titi, Parohia Lieşti