„Am participat la «olimpiada sufletului»“ (impresii ale participanţilor):

„Primăvara a intrat în sufletele noastre aducând lumină şi căldură. A adus, totodată, în cartea vieţii noastre de profesori sau elevi şi etapa judeţeană a Olimpiadei de Religie. Susţinem  această activitate, întrucât trezeşte în sufletele noastre amintirea vie a Domnului Dumnezeu. Prin această olimpiadă ne apropiem mai mult şi cunoaştem adevărul. În opinia mea, olimpiada de religie are un rol foarte important în societatea contemporană deoarece aceasta cultivă şi dezvoltă, în sufletele tinerilor,  învăţăturile  credinţei ortodoxe, îndemnându‑i spre autoperfecţionare, atât din punct de vedere al abilităţilor de creaţie, lingvistice, cât şi spre întărirea credinţei, ideea de concurs neavând sensul unei confruntări pentru câştigarea unui loc de frunte, ci de dobândire a experienţei şi de perfecţionare în raport cu alţii. Pe lângă clasamente şi premii, competiţia le  aduce tinerilor bucuria zidirii sufleteşti, atât de necesară în urcuşul duhovnicesc, atât de folositoare fiecăruia dintre noi. Un eveniment cultural, dar şi spiritual – Olimpiada de religie, etapa pe judeţ – va rămâne un eveniment deosebit, înscris cu „litere de aur“ în Cartea de Onoare a Colegiul Naţional «Costache Negri» din Galaţi.

 Prof.  Mioara Kirlandi,

Colegiul  Naţional „Costache Negri“ ‑ Galaţi

„În opinia mea, această olimpia­dă a fost, este şi va fi întotdeauna alegerea mea dintre toate materiile de la liceu. Prin participarea la acest concurs mi‑am dat seama că mai am multe de învăţat pe parcursul vieţii. Voi mai participa la olimpiadele de religie cu mare drag. Sper ca aceste experienţe să‑mi facă viaţa cât mai plăcută şi frumoasă, ca să îmi pot aminti cu drag peste ani“.

(Elena Năstase, clasa a X‑a,

Colegiul  Naţional  de Agricultură şi Economie ‑ Tecuci)

„De la început am fost primită cu mare căldură de câteva «ţărăncuţe» superbe, care ne transmiteau prin simpla lor privire mândria de a fi român. Doamnele care ne‑au supravegheat ofereau siguranţă, o inimă caldă, corectă, formată în mulţi ani de experienţă”.

(Ramona‑Ioana Zaharia,

clasa a VII‑a, Şc. Gimnazială „Negoiţă Dănăilă” ‑ Buceşti)

„Organizarea olimpiadei a fost senzaţională, mai ales, având în vedere faptul că desfăşurarea a avut loc într‑un colegiu atât de frumos şi primitor. Prezenţa la acest concurs a fost  o onoare pentru mine, fiind şi prima olimpiadă la care am participat”.

(Denisa Anton, clasa a VII‑a,

 Şc. Gimnazială Nr. 17 – Galaţi)

„Eu consider că această olim­piadă este o oportunitate minunată de a învăţa toate lucrurile bune şi frumoase, care chiar ajung să te impresioneze şi să îţi folosească în viaţă, precum  credinţa unor oameni”.

(Andreea Dumachi, clasa a XII‑a,

Colegiul  Naţional  „Costache Negri“ – Galaţi)

„Am par­tici­pat la multe olim­piade, dar cea de Religie mă atrage în mod deosebit, îmi dă  o stare de bucurie;  este o olimpiadă a sufletului pot spune. Sunt foarte mândră de profesorii care m‑au călăuzit pe drumul acesta. Mi‑am dovedit că sunt atrasă de Religie, de viaţa Mântuitorului Iisus Hristos.

(Florentina-Monica Tînjală, clasa a IX‑a,

Colegiul  Naţional „Spiru Haret” ‑ Tecuci)

„Emoţiile au fost foarte mari, dar prin atmosfera de aici, dragostea, căldura şi prietenia cu care am fost primiţi, le‑am depăşit  cu uşurinţă”.

(Iulia Constantin, clasa a XII‑a, Galaţi)

„Olimpiada a fost  foarte bine pregătită de organizatori, structura su­biectelor fiind bine aleasă. Cu ajutorul acestui concurs, am reuşit să asimilez multe informaţii noi şi folositoare sufletului”.

(Raluca Răghina, clasa a XI‑a,

Liceul Teoretic „Emil Racoviţă”, Galaţi)

„Am participat cu bucurie, în fiecare an, la Olimpiada de Religie, întrucât consider că este o modalitate de a mă exprima şi de a concura în sensul frumos, cu ceilalţi colegi. Fiind ultima olimpiadă  la care  particip, de­oarece sunt în clasa a XII‑a,  mi‑am dorit să obţin un punctaj maxim pentru a ajunge la etapa naţională. Înaintea probei, împreună cu părintele inspector, noi, elevii şi supraveghetorii  ne‑am rugat  ca Bunul Dum­nezeu să ne lu­mineze mintea şi să obţinem note bune.

Consider că par­ticiparea la olimpiade şi concursuri este un bun prilej de a ne dezvolta în sens spiritual, de a urca pe trep­tele desăvârşirii creş­tine”.

 (Alexandra Brahă, clasa a XII‑a,

Colegiul  Naţional „Costache Negri“, Galaţi)