Agenda Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop Casian

 LITURGICE

IPS Casian 1 noiembrie – săvârşeşte, în Catedrala Arhiepiscopală din Galaţi, slujba Sfintei Liturghii şi rosteşte cuvânt de învăţătură.

3 noiembrie – săvârşeşte, în biserica „Vovidenia” din mun. Galaţi, slujba înmormântării tinerei Valentina Florea, decedată în urma incendiului de la clubul „Colectiv” din Bucureşti, rostind un cuvând de mângâiere către familia îndoliată şi toţi cei prezenţi; săvârşeşte, în biserica „Naşterea Domnului” din mun. Brăila, slujba înmormântării tânărului Andrei Bucă, decedat în urma incendiului de la clubul „Colectiv” din Bucureşti, rostind un cuvând de mângâiere către familia îndoliată şi toţi cei prezenţi; săvârşeşte ritualul înhumării la Cimitirul „Sf. Treime” din mun. Brăila.

8 noiembrieSf. Arhangheli Mihail şi Gavriil – cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, participă, împreună cu ierarhi ai Bisericii Ortodoxe din Ucraina şi delegaţii Bisericilor Ortodoxe surori, la slujba Sfintei Liturghii săvârşite în Catedrala „Adormirea Maicii Domnului” din Lavra Pecerska, sub protia ÎPS Părinte Mitropolit Nifon de Filiopolis, reprezentantul Patriarhiei Antiohiei, cu ocazia împlinirii a 400 de ani de la înfiinţarea Academiei duhovniceşti a Sfântului Petru Movilă de la Kiev; participă la slujba de priveghere închinată Sfântului Cuvios Nestor cronicarul, ocrotitorul şcolilor teologice kievene şi se închină la sfintele moaşte ale Sfinţilor Cuvioşi din Lavra Pecerskaia.

9 noiembrie –Participă la Sfânta Liturghie săvârşită sub protia Preafericitului Părinte Onufrie al Kievului şi întregii Ucraine, împreună cu ierarhi ai Bisericii Ortodoxe din Ucraina şi delegaţii Bisericilor Ortodoxe surori, în biserica principală din Lavra Pecerskaia, urmată de un Te-Deum în faţa icoanei Sfinţilor Academiei kievene.

11 noiembrie – participă, la biserica „Sf. Mc. Mina, Victor şi Vichentie” din mun. Galaţi, la slujba Sfintei Liturghii şi rosteşte cuvânt de învăţătură.

13 noiembrieSf. Ioan Gură de Aur – săvârşeşte slujba Sfintei Liturghii, la Capela „Sf. Ioan Gură de Aur” din cadrul Centrului Pastoral, Misionar şi Social „Sf. Cuv. Casian” – Galaţi, rostind un cuvânt de învăţătură către membrii Permanenţei Consiliului Eparhial şi elevii seminarişti prezenţi la slujbă.

15 noiembrie – săvârşeşte, în Catedrala Arhiepiscopală din Galaţi, slujba Sfintei Liturghii şi rosteşte cuvânt de învăţătură.

19 noiembrie – săvârşeşte slujba Sfintei Liturghii, la Catedrala Arhiepiscopală din Galaţi, împreună cu ÎPS Serafim, Mitropolitul Germaniei Europei Centrale şi de Nord, înconjurat de clerul din întreaga Eparhie a Dunării de Jos, întrunit cu prilejul conferinţei pastoral-misionare de toamnă.

21 noiembrieIntrarea în Biserică a Maicii Domnului – săvârşeşte slujba Sfintei Liturghii la parohia „Vovidenia” din Galaţi, cu ocazia hramului acesteia, rostind cuvânt de învăţătură.

22 noiembrie – săvârşeşte, în Catedrala Arhiepiscopală din Galaţi, slujba Sfintei Liturghii şi rosteşte cuvânt de învăţătură; săvârşeşte, în biserica „Sf. M. Mc. Dumitru” din mun. Brăila, slujba înmormântării tinerei Loredana Mădălina Dărescu, decedată în urma incendiului de la clubul „Colectiv” din Bucureşti, rostind un cuvând de mângâiere către familia îndoliată şi toţi cei prezenţi; săvârşeşte ritualul înhumării la Cimitirul Brăiliţa din mun. Brăila.

25 noiembrie Sf. Mc. Ecaterina, Gheorghe şi Modest – participă la slujba Sfintei Liturghii de la biserica parohiei „Sf. Mc. Ecaterina, Gheorghe şi Modest” din municipiul Galaţi, cu ocazia hramului acesteia şi rosteşte cuvânt de învăţătură; săvârşeşte, la Catedrala „Naşterea Domnului” din mun. Brăila, slujba prohodirii presb. Rodica Simona Rotaru şi rosteşte un cuvânt de mângâiere pentru familia îndoliată şi cei prezenţi; săvârşeşte ritualul înhumării la Cimitirul „Sf. Împăraţi Constantin şi Elena” din mun. Brăila.

27 noiembrie – participă la momentul liturgic prilejuit de Procesiunea „Călători pe Calea Sfinţilor“, la care au fost prezenţi slujitori din municipiul Galaţi şi din celelalte protopopiate ale Eparhiei, precum şi numeroşi credincioşi, ocazie cu care a fost întâmpinată racla cu un fragment din moaştele Sfântului Cuvios Mucenic Efrem cel Nou, adusă de la Capela Reşedinţei Patriarhale din Bucureşti, cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, de o delegaţie condusă de Preasfinţitul Părinte Emilian Lovişteanu, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Râmnicului; prezidează, în Catedrala arhiepiscopală, slujba prilejuită de aducerea în Arhiepiscopia Dunării de Jos a raclei cu un fragment din moaştele Sfântului Cuvios Mucenic Efrem cel Nou, în prezenţa slujitorilor din municipiul Galaţi şi din celelalte protopopiate ale Eparhiei, precum şi a numeroşi tineri şi credincioşi.

28 noiembrie – săvârşeşte, împreună cu PS Părinte Emilian Lovişteanu, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Râmnicului, Sfânta Liturghie, urmată de slujba de sfinţire a picturii, la Capela “Sf. Spiridon” din cadrul Spitalului de Pneumoftiziologie – Galaţi, acordând pc. pr. Costică Voicu, slujitor în cadrul acestei unităţi medicale, distincţia „Diploma de vrednicie”.

29 noiembrie – săvârşeşte Sfânta Litrughie în biserica „Sf. Ap. Andrei” de la Seminarul Teologic din Galaţi, urmată de sfinţirea catapetesmei şi rosteşte cuvânt de învăţătură către cadrele didactice şi elevii prezenţi; săvârşeşte, împreună cu PS Părinte Emilian Lovişteanu, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Râmnicului, slujba de binecuvântare a lucrărilor de amenajare şi reparaţii de la clădirea istorică a Seminarului Teologic din Galaţi; săvârşeşte, în biserica „Sf. Ap. Andrei şi Sf. Nicolae” de pe Platforma siderurgică „Arcelor Mittal“ din Galaţi, slujba parastasului pentru muncitorii trecuţi la cele veşnice în urma accidentelor de muncă, rostind cuvânt de învăţătură.

30 noiembrie – Sf. Apostol Andrei – săvârşeşte, la Catedrala Arhiepiscopală din Galaţi, slujba Sfintei Liturghii, împreună cu Înaltpreasfinţitul Teofan – Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, Înaltpreasfinţitul Petru – Mitropolitul Basarabiei şi Exarh al Plaiurilor, Înaltpreasfinţitul Ciprian – Arhiepiscopul Buzăului şi Vrancei, Preasfinţitul Corneliu – Episcopul Huşilor, Preasfinţitul Vincenţiu – Episcopul Sloboziei şi Călăraşilor, Preasfinţitul Visarion – Episcopul Tulcii şi Preasfinţitul Emilian Lovişteanul – Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Râmnicului, cu prilejul cinstirii Sfântului Apostol Andrei, ocrotitorul oraşului Galaţi şi al întregului neam românesc şi rosteşte un cuvânt de învăţătură.

1 decembrie – săvârşeşte, la Catedrala Arhiepiscopală din Galaţi, împreună cu Preasfinţitul Emilian Lovişteanul – Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Râmnicului, slujba de Te-Deum cu ocazia sărbătorii Zilei Naţionale a României şi a plecării la Bucureşti a raclei cu un fragment din moaştele Sfântului Cuvios Mucenic Efrem cel Nou; săvârşeşte, la Centrul Eparhial din Galaţi, împreună cu Preasfinţitul Emilian Lovişteanul – Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Râmnicului, slujba de binecuvântarea a lucrărilor de amenajare şi dotare cu mobilier a depozitului de colportaj şi carte bisericească.

4 decembrie – participă, la Penitenciarul din Brăila, la momentul liturgic prilejuit de aducerea spre închinare a raclelor cu fragmente din moaştele Sfântului Ierarh Nicolae şi ale Sfântului Ierarh Nectarie Taumaturgul; participă la Procesiunea „Călători pe Calea Sfinţilor“ de la Brăila, la care au fost prezenţi slujitori din protopopiatele Galaţi şi Brăila, precum şi numeroşi credincioşi brăileni, ocazie cu care au fost aduse spre închinare raclele cu părticele din moaştele Sfântului Ierarh Nicolae şi ale Sfântului Ierarh Nectarie Taumaturgul; săvârşeşte, la biserica „Sf. Ierarh Nicolae” din Brăila, slujba Vecerniei şi a Litiei şi rosteşte cuvânt de învăţătură.

6 decembrie Sf. Ierarh Nicolae – săvârşeşte, la biserica ,,Sf. Ierarh Nicolae“ din municipiul Brăila, slujba Sfintei Liturghii şi rosteşte cuvânt de învăţătură.

9 decembrie – ­participă, la biserica ,,Sf. M. Mc. Dimitrie, Izvorâtorul de Mir şi Sf. Cuv. Mc. Efrem cel Nou“ din mun. Galaţi, la slujba acatistului şi se închină la racla cu papucul şi un fragment din moaştele Sf. Efrem cel Nou.

11 decembrie – participă la slujba Vecerniei cu Litie la biserica ,,Sf. Spiridon Nou“ din municipiul Brăila şi rosteşte cuvânt de învăţătură.

12 decembrieSf. Ierarh Spiridon – săvârşeşte, la biserica ,,Sf. Spiridon“ din municipiul Galaţi, slujba Sfintei Liturghii şi rosteşte cuvânt de învăţătură cu ocazia hramului acestui sfânt lăcaş; hirotoneşte întru diacon pe tânărul teolog Marian Apostu.

13 decembrie – săvârşeşte Sfânta Liturghie în Catedrala Arhiepiscopală din Galaţi şi rosteşte cuvânt de învăţătură; hirotoneşte întru diacon pe tânărul teolog Maricel Tatian Atomi şi întru preot pe c. diac. Marian Apostu, pe seama Parohiei Griviţa, protopopiatul Covurlui, jud. Galaţi.

17 decembrieSf. Proroc Daniel – participă, în Catedrala Patriarhală, la slujba Sfintei Liturghii, săvârşită sub protia Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, împreună cu alţi ierarhi membri ai Sfântului Sinod; asistă la slujba de Te-Deum, prilejuită de prăznuirea zilei onomastice a Preafericitului Părinte Patriarh Daniel.

20 decembrie Sf. Mc. Ignatie Teoforul – săvârşeşte slujba Sfintei Liturghii, la Catedrala arhiepiscopală din Galaţi şi rosteşte cuvânt de învăţătură; hirotoneşte întru diacon pe tânărul teolog Emanuel Bujoi şi întru preot pe c. diac. Maricel Tatian Atomi pe seama Parohiei Tămăoani, protopopiatul Tg. Bujor, jud. Galaţi; binecuvântează preoţii din municipiul Galaţi prezenţi la Catedrala arhiepiscopală cu icoana Naşterii Domnului, pentru a merge în casele credincioşilor;

22 decembrie – săvârşeşte, în mun. Brăila, slujba de pomenire a eroilor Revoluţiei din Decembrie 1989; săvârşeşte la Catedrala arhiepiscopală şi la Cimitirul ,,Eternitatea“ din municipiul Galaţi slujba de pomenire a eroilor, cu ocazia împlinirii a 26 de ani de la Revoluţia din Decembrie 1989.

24 decembrie – participă, la Catedrala arhiepiscopală, la slujba Ceasurilor Împărăteşti şi la Sfânta Liturghie a Sf. Vasile cel Mare din ajunul praznicului Naşterii Domnului;

25 decembrie Naşterea Domnului – săvârşeşte, la Catedrala arhiepiscopală, slujba Sfintei Liturghii, rostind cuvânt de învăţătură.

26 decembrie – săvârşeşte, la Catedrala ,,Naşterea Domnului“ din municipiul Brăila, slujba Sfintei Liturghii şi rosteşte cuvânt de învăţătură.

27 decembrie – săvârşeşte, la Catedrala arhiepiscopală, slujba Sfintei Liturghii, rostind cuvânt de învăţătură.

31 decembrie – săvârşeşte, la Catedrala arhiepiscopală din Galaţi, slujba de Priveghere, închinată Sf. Ierarh Vasile cel Mare; săvârşeşte, la miezul nopţii, în Catedrala arhiepiscopală, slujba din noaptea trecerii dintre ani.

 SOCIAL-CULTURALE

 8 noiembrie – participă, cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, la manifestările spiritual-culturale organizate în Ucraina, cu ocazia împlinirii a 400 de ani de la înfiinţarea Academiei Teologice a Sfântului Petru Movilă de la Kiev; cu această ocazie vizitează, împreună cu alţi ierarhi ortodocşi, Muzeul memorial dedicat vrednicului de pomenire Mitropolitul Vladimir Slobodan la Kievului şi Întregii Ucraine, de la Parohia ,,Schimbarea la Faţă” din Kiev.

9 noiembrie – participă, în Sala unei biserici din Lavra Pecerska, la conferinţa dedicată Jubileului de 400 de ani al Academiei Teologice din Kiev, unde dă citire Mesajului Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, în cadrul ­căruia este subliniat rolul Sfântului Ierarh Petru Movilă în viaţa acestei instituţii academice duhovniceşti kievene, dar şi în viaţa Bisericii Ortodoxe universale, prin lucrarea sa dogmatică principală: „Mărturisirea de credinţă ortodoxă”; în cadrul conferinţei este prezentat filmul documentar istoric, realizat de prorectorul instituţiei, profesorul de istorie bisericească Vladimir Burega; vizitează Mănăstirea Teofania din Kiev, reşedinţa Preafericitului Părinte Onufrie, Mitropolitul Kievului şi al Întregii Ucraine, felicitând pe Preafericirea Sa cu ocazia zilei de naştere.

13 noiembrie – participă, în Aula Facultăţii de Mecanică din cadrul Universităţii „Dunărea de Jos” – Galaţi, la conferinţa dnei acad. Sabina Cornelia Ispas cu tema: „Obiceiuri creştine şi tradiţii populare premergătoare sărbătorii Crăciunului”, rostind un cuvânt de învăţătură către cei prezenţi.

18 noiembrie – participă, la Muzeul eparhial, la lansarea volumului „Documente privind istoria Brăilei. Răspunsurile la chestionarele Odobescu şi Haşdeu pentru jud. Brăila”, editată de Muzeul Brăilei „Carol I”.

19 noiembrie – participă, în Aula Magna a Facultăţii de Istorie, Filosofie şi Teologie din Galaţi, la conferinţa cu tema Creştinii şi crizele lumii contemporane, susţinută de ÎPS Serafim, Mitropolitul ortodox român al Germaniei, Europei Centrale şi de Nord, rostind un cuvânt de învăţătură către cei prezenţi.

22 noiembrie – participă, în Salonul oficial al Muzeului eparhial, la concertul susţinut de Cvartetul de coarde „Voces” din Bucureşti şi rosteşte o meditaţie pe marginea temei concertului: „Ultimele şapte cuvinte pe Cruce ale Mântuitorului” de Joseph Haydn.

26 noiembrie – participă, la Seminarul Teologic „Sfântul Apostol Andrei” din Galaţi, la lansarea volumului „Sfinţii Brâncoveni, modele de credinţă, cultură şi demnitate creştinească şi românească, pentru seminaristul de astăzi “ şi la lucrările Simpozionului interseminarial cu tema: „Personalităţi bisericeşti din Eparhie. Importanţa lor zonală, naţională şi internaţională“, eveniment la care au participat şi reprezentanţi ai liceelor din municipiile Galaţi, Brăila şi Tecuci, precum şi ai seminarelor teologice de la Iaşi, Mănăstirea Neamţ, Piatra Neamţ, Buzău, Câmpulung Muscel, RâmnicuVâlcea, Huşi, Slobozia, Tulcea şi Galaţi; participă, în „Sala Paşilor pierduţi” a Universităţii „Dunărea de Jos”, la concertul „Cantată închinată Sfântului Apostol Andrei”, precum şi la concertul de colinde şi de toacă „Ritmul rugăciunii care urcă până la cer”, susţinut de corurile parohiale de copii, rostind un cuvânt de învăţătură şi oferind premii căştigătorilor acestor concursuri, la nivel eparhial; vizitează Muzeul Istoriei, Culturii şi Spiritualităţii Creştine de la Dunărea de Jos, împreună cu PS Emilian Loviştenu, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Râmnicului.

28 noiembrie – după slujba de sfinţire a picturii Capelei cu hramul “Sf. Spiridon” din cadrul Spitalului de Pneumoftiziologie – Galaţi, oferă daruri constând în lenjerie de pat, halate şi alte efecte pentru mai multe saloane şi pacienţii din cadrul acestei unităţi medicale.

29 noiembrie – participă, împreună cu membrii A.S.C.O.R. „Sf. Apostol Andrei” şi ai Ligii Studenţilor din Galaţi, la Pelerinajul Luminii de la Catedrala Arhiepiscopală la biserica Seminarului teologic, pelerinaj închinat tinerilor decedaţi în incendiul de la clubul „Colectiv” din Bucureşti.

30 noiembrie – la Catedrala arhiepiscopală din Galaţi, conferă celor mai merituoşi elevi şi studenţi din mun. Galaţi premii şi diploma „Vrednicia Andreiană pentru tineri“; vizitează Muzeul Istoriei, Culturii şi Spiritualităţii Creştine de la Dunărea de Jos şi participă la vernisarea expoziţiei temporare „Episcopul Parthenie Clinceni – ctitorii la Dunăea de Jos”, împreună cu Înaltpreasfinţitul Teofan – Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, Înaltpreasfinţitul Petru – Mitropolitul Basarabiei şi Exarh al Plaiurilor, Înaltpreasfinţitul Ciprian – Arhiepiscopul Buzăului şi Vrancei, Preasfinţitul Visarion – Episcopul Tulcii şi pc. pr. prof. univ. dr. Nicolae Necula de la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Justinian Patriarhul“ din Bucureşti.

4 decembrie – participă la serbarea dedicată Sf. Ierarh Nicolae de copiii de la Grădiniţa ortodoxă „Familia” din Brăila, oferindu-le daruri.

6 decembrie – participă, la biserica „Sf. Ierarh Nicolae“ din Brăila, la programul religios artistic oferit de elevii câştigatori ai Concursului  de religie „Educaţia astăzi. Problemele tinerilor în familie, în şcoală şi în societate şi răspunsurile Bisericii “, cărora le oferă daruri şi premii; conferă la nouă dintre cei mai merituoşi liceeni din mun. Brăila premii şi diploma „Vrednicia Andreiană pentru tineri“.

8 decembrie – participă, în Aula Facultăţii de Mecanică din cadrul Universităţii „Dunărea de Jos” – Galaţi, la conferinţa cu tema: „Frica, îngrădirea libertăţii”, susţinută de pcuv. protos. Nicodim Petre, consilier pentru tineret în Arhiepiscopia Iaşilor, rostind un cuvânt de învăţătură către cei prezenţi.

10 decembrie – susţine, la invitaţia ÎPS Mitropolit Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, în Amfiteatrul „Mihail Kogălniceanu“ din cadrul Universităţii „Al. I. Cuza“ din Iaşi, conferinţa organizată de A.S.C.O.R. Iaşi, cu tema „Dumnezeu S-a făcut Om, ca pe om să-l facă dumnezeu“.

17 decembrie – participă, în Sala ,,Europa Christiana“ din Palatul Patriarhiei, la un moment festiv dedicat sărbătoririi zilei onomastice a Preafericitului Părinte Patriarh Daniel; participă, la Teatrul Muzical ,,Nae Leonard“ din Galaţi, la Serbarea închinată praznicului Naşterii Domnului, organizată de Seminarul Teologic Ortodox ,,Sf. Ap. Andrei“ – Galaţi, oferă diplome şi daruri copiilor şi elevilor din cadrul acestei instituţii de învăţământ teologic şi rosteşte un cuvânt de învăţătură.

20 decembrie – binecuvântează, la Catedrala arhiepiscopală din Galaţi, membrii ansamblurilor folclorice şi ai grupurilor de colindători din Republica Moldova, Ucraina şi din judeţele Vrancea, Vaslui, Bacău, Tulcea, Galaţi şi Brăila, participanţi la cea de-a XXVI-a ediţie a Festivalului de Folclor şi Tradiţii de Iarnă ,,Tudor Pamfile“ – Galaţi, 2015.

 ADMINISTRATIV-SINODALE

 5 noiembrie – prezidează, la Centrul Eparhial, şedinţa Permanenţei Consiliului Eparhial.

11 noiembrie – prezidează, la Centrul eparhial, şedinţa de lucru a Permanenţei Consiliului Eparhial; vizitează şi cercetează canonic obştea Mănăstirii ,,Naşterea Sf. Ioan Botezătorul” din localitatea Măxineni, judeţul Brăila.

19 noiembrie – prezidează, la Catedrala arhiepiscopală, conferinţa pastoral-misionară de toamnă a clerului din Arhiepiscopia Dunării de Jos cu tema „Misiunea Bisericii prin educaţia religioasă, astăzi. Problemele tinerilor în familie, şcoală şi societate şi răspunsurile Bisericii”; participă, în aceeaşi locaţie, la conferinţa susţinută de dl dr. Mirel Bănică cu tema: „Mass-media, religia şi provocările internetului”.

24 noiembrie – prezidează, la Centrul Eparhial, şedinţa Permanenţei Consiliului Eparhial.

28 noiembrie – vizitează şi cercetează canonic obştea Mănăstirea Măxineni, judeţul Brăila, împreună cu PS Emilian Lovişteanu, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Râmnicului.

3 decembrie – prezidează, la Centrul eparhial, şedinţa de lucru a Permanenţei Consiliului Eparhial.

10 decembrie – prezidează, la sediul Protoieriei Galaţi, şedinţa administrativă lunară a preoţilor din acest protopopiat, pentru pregătirea programului liturgic-duhovnicesc, pastoral-misionar şi social-filantropic prilejuit de praznicul Naşterii Domnului.

11 decembrie – prezidează, la Centrul eparhial, şedinţa de lucru a Permanenţei Consiliului Eparhial.

16 decembrie – prezidează, la Centrul eparhial, şedinţa de lucru a Permanenţei Consiliului Eparhial.

21 decembrie – prezidează, la Sala „Episcop Melchisedec Ştefănescu” din cadrul Centrului eparhial, şedinţa cu preoţii din Eparhie care au şantiere de construcţie, consolidare sau pictură.

 PRIMIRI

 16 noiembrie – primeşte, la Reşedinţa Arhiepiscopală, pe Preasfinţitul Părinte Mihail, Episcopul ortodox român al Australiei şi Noii Zeelande.

23 noiembrie – primeşte, la Muzeul Istoriei, Culturii şi Spiritualităţii Creştine de la Dunărea de Jos, o delegaţie a Consiliului Regional Aquitaine (Franţa), condusă de dl vicepreşedinte Francois Maitia.

29 noiembrie – primeşte la Reşedinţa Arhiepiscopală pe Înaltpreasfinţitul Teofan – Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, Înaltpreasfinţitul Petru – Mitropolitul Basarabiei şi Exarh al Plaiurilor, Înaltpreasfinţitul Ciprian – Arhiepiscopul Buzăului şi Vrancei, Preasfinţitul Corneliu – Episcopul Huşilor, Preasfinţitul Vincenţiu – Episcopul Sloboziei şi Călăraşilor, Preasfinţitul Visarion – Episcopul Tulcii, Preasfinţitul Emilian Lovişteanul – Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Râmnicului şi pe pc. pr. prof. univ. dr. Nicolae Necula de la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Justinian Patriarhul“ din Bucureşti.

23-24 decembrie – primeşte, la Catedrala şi Reşedinţa arhiepiscopală din Galaţi, grupuri de colindători de la parohii din cuprinsul Eparhiei.

24 decembrie – primeşte, la Reşedinţa arhiepiscopală, soborul slujitorilor Catedralei Arhiepiscopale veniţi cu icoana Naşterii Domnului, cu prilejul sărbătorii Ajunului Naşterii Domnului.

 EXTERNE

8-10 noiembrie – participă, cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, la manifestările spiritual-culturale organizate în Ucraina, cu ocazia împlinirii a 400 de ani de la înfiinţarea Academiei Sfântului Petru Movilă de la Kiev.

 A consemnat pr. Gelu Aron, secretar eparhial