Vizită pastoral-misionară la Penitenciarul din oraşul Brăila

Binecuvântare pentru deţinuţi
Binecuvântare pentru deţinuţi

În după-amiaza zilei de 4 decembrie 2013, cadrele care desfăşoară activitatea şi îndeosebi persoanele private de libertate aflate temporar în custodia Penitenciarului din Brăila au avut bucuria de a cinsti sfintele moaşte a doi mari sfinţi ai Ortodoxiei, Sfântul Apostol Andrei şi Sfântul Ierarh Nicolae, Ocrotitorul spiritual al oraşului Brăila.

După oficierea slujbei Acatistului Sfântului Nicolae, săvârşită de către un sobor de preoţi şi monahi în mijlocul celor aflaţi temporar în detenţie, pc. pr. Ionel Rotaru, consilier în cadrul Arhiepiscopiei Dunării de Jos a adresat un cuvânt părintesc de învăţătură, precum şi mesajul Înaltpreasfinţitului dr. Casian Crăciun, Arhiepiscopul Dunării de Jos cu prilejul vizitei tradiţionale ce marchează începutul Sărbătorilor Municipiului Brăila, ediţia a XX-a.

La această vizită a fost prezentă conducerea Penitenciarului Brăila prin persoana domnului director comisar şef de penitenciare Dumitru Ionescu, domnul director adjunct comisar Horia Huluba, doamna director adjunct comisar şef Rodica Baboi, reprezentanţi ai Serviciului Educaţie şi Asistenţă Psihosocială, precum şi alţi funcţionari publici cu statut special, care au mulţumit Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop pentru grija duhovnicească pe care o manifestă faţă de cei aflaţi după gratii.

În timpul închinării la Sfintele Moaşte, persoanele private de libertate prezente au primit daruri duhovniceşti iar corul capelei Penitenciarului Brăila a susţinut un mic concert de colinde tradiţionale şi poezii religioase de Crăciun.

Această vizită, cu prilejul ocrotitorului spiritual al oraşului Brăila, Sfântul Ierarh Nicolae a făcut parte din Programul tradiţional al Sărbătorilor Oraşului Brăila care, în fiecare an încep la Penitenciarul din Brăila, în mijlocul persoanelor private de libertate şi vine ca o încununare a tuturor activităţilor şi programelor moral-religioase şi filantropice derulate în această perioadă, care au scopul de a aduce bucurie şi speranţă în sufletele celor aflaţi în nevoie.

Preot capelan Dănuţ Bogdan