Pelerin cu Sfântul Nicolae (mărturii de la închinători)

• „La moaştele Sfântului Nicolae am mers cu gândul să fiu ferită de obstacolele rele care vin în preajma mea, iar acesta mi-a dăruit: energie, curăţare a sufletului de păcate, căldură şi cu ajutorul acestuia voi învinge orice rău”. (Giorgiana Constantin, clasa a X-a, Colegiul „Ion Ghica”- Brăila)

• „Am venit de fiecare dată să mă închin la sfintele moaşte aduse în oraşul meu şi am considerat că este un dar oferit de libertatea dobândită. Am mers la această procesiune şi am simţit din plin bucuria de a fi alături de sfinţi. Prezenţa tinerilor m-a impresionat este o dovadă că la momentele mari avem resurse de a arăta că nu ne-am pierdut identitatea naţională şi credinţa”. (Ionel Gheorghe, 58 ani)

• „Am venit la această procesiune să cer ajutor sfinţilor pentru sănătatea mea şi a familiei mele. Este ceva aparte să poţi avea pe Sfântul Nicolae şi Sfântul Andrei lângă tine. Merg spre casă să duc şi familiei mele încercate ajutorul sfinţilor!”. (Alexandru Costică, 61 ani)

• „Particip cu emoţie la acest pelerinaj însoţită de un grup de colegi de serviciu şi am avut sentimentul că mă apropii mai mult de Dumnezeu. A fost o atmosferă specială în care mi-am confirmat părerea că sfinţii sunt atât de aproape de noi”. (Aurelia Belciugan, 21 ani)