Slujire misionară şi filantropică în parohiile Satu Costi şi Tuluceşti

IMG_2174
Rugăciuni pentru sănătare în parohia Tuluceşti

În cea de a doua decadă a lunii octombrie, Protoieria Galaţi a organizat evenimente misionare şi social-filantropice în mai multe parohii din cuprinsul protopopiatului. În acest context, în parohia Satu Costi din Protoieria Galaţi, un sobor format din 7 preoţi a săvârşit Taina Sfântului Maslu. Parohia Satu Costi face parte din categoria parohiilor mici ale eparhiei, numărând aproximativ 100 de familii. La slujbă au participat cca 40 de credincioşi care, după ce au fost unşi cu untdelemn sfinţit, au fost mângâiaţi şi cu mici daruri de suflet, precum „Carte de rugăciuni pentru bolnavi“, editată de Arhiepiscopia Dunării de Jos, revista eparhială „Călăuza ortodoxă“ şi iconiţe.

La ieşirea din biserică, medici voluntari ai Centrului Medical „Irina“ au oferit consultaţii gratuite tuturor celor bătrâni şi bolnavi, fără sprijin şi lipsiţi de posibilităţi materiale, în urma cărora au fost prescrise tratamente şi oferite medicamente gratuite.

IMG_2088
Taina Sfântului Maslu în parohia Satu Costi

În data de 12 octombrie 2012, la sărbătoarea Sfinţilor Mucenici Prov, Tarah şi Andronic,  în parohia Tuluceşti,  un sobor de 7 preoţi din cadrul Protoieriei Galaţi a săvârşit Sfânta Liturghie la biserica cu hramul „Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil“ din localitate, după care a fost oficiată şi slujba Sfântului Maslu.

La evenimentul liturgic, misionar şi social-filantropic au participat peste 200 de credincioşi, la care s-au adăugat şi copiii implicaţi activ în programul catehetic „Hristos împărtăşit copiilor“, însoţiţi de profesorii şi învăţătorii lor. Aceştia, într-o desăvârşită armonie cu cântăreţii bisericeşti au oferit răspunsurile liturgice la strană. Şi aici medicii din caravana  Centrului Medical “Irina” au oferit consultaţii gratuite şi medicamente, iar la final, preoţii slujitori împreună cu membrii Consiliului şi Comitetului parohial au vizitat la domiciliu persoanele vârstnice şi nedeplasabile, aflate în evidenţele speciale ale parohiei, oferindu-le asistenţă religioasă şi medicamente.

Pr. Gabriel Molocea