Taina Sfântului Maslu şi caravana medicală la parohia Berteştii de Jos

IMG_3732
Rugăciune de tămăduire

La data de 1 noiembrie 2012, când Biserica Ortodoxă Română cinsteşte pe Sfinţii Doctori fără de arginţi, Cosma şi Damian, la iniţiativa Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop Casian, în parohia Berteştii de Jos, Protoieria Însurăţei, judeţul Brăila a fost săvârşită Taina Sfântului Maslu în sobor de 7 preoţi şi a fost organizată o caravană medicală.

Pentru a spori evlavia bunilor credincioşi din această parohie aflată la marginea eparhiei, Înaltpreasfinţia Sa a adus în procesiune icoana şi moaştele Sf. Nectarie Taumaturgul, aflate în patrimoniul sacru al Arhiepiscopiei Dunării de Jos. După slujba Acatistului Sf. Nectarie, Chiriarhul Dunării de Jos a oficiat Taina Sfântului Maslu, înconjurat de un sobor de preoţi din administraţia eparhială şi din parohiile învecinate.

Între credincioşii participanţi s-au numărat peste 40 de copii, elevi şi preşcolari ai unităţii de învăţământ din localitate, majoritatea implicaţi activ în programul catehetic „Hristos împărtăşit copiilor“. Toţi s-au închinat la icoana cu moaştele Sf. Nectarie Taumaturgul, după care au fost unşi cu untdelemn sfinţit de către Înaltpreasfinţia Sa, care le-a oferit şi câte o iconiţă cu chipul sfântului.

IMG_3757
Ungere cu untdelemn sfinţit

„După ce poporul a mers la Sf. Nectarie, a subliniat Înaltpreasfinţia Sa, şi Sf. Nectarie a mers în parohia de la marginea eparhiei, Berteştii de Jos. Este o comunitate unde creştinii încearcă să ţină ritmul, în ciuda dificultăţilor economice şi a celor de zi cu zi, dar care astăzi au arătat speranţă prin participarea la Taina Sfântului Maslu.”

La final au fost împărţite pachete cu alimente şi dulciuri.

După ce au primit vindecare sufletească prin Taină şi cuvânt, credincioşii au fost invitaţi în caravana medicală organizată de Arhiepiscopia Dunării de Jos, în parteneriat cu Centrul Medical „Irina“ din municipiul Galaţi. Medicii voluntari au oferit consultaţii gratuite tuturor persoanelor aflate în situaţii materiale şi financiare precare.

Pr. Gabriel Molocea