,,Să ne bucurăm de biruinţa Sfântului Gheorghe!”

Viaţa creştinească ne cheamă la învingerea păcatelor şi patimilor, spre a ne asemăna cu Dumnezeu prin Iisus Hristos Domnul nostru biruitor al păcatului şi al morţii. Sfinţii ne sprijină în lucrarea noastră prin exemplul vieţii lor şi prin mijlocirea lor, prin neîncetatele rugăciuni pe care le aduc înaintea scaunului Preasfintei Treimi pentru noi.

P1040466
Tineri participând la bucuria hramului

Nereuşitele ne întristează pentru că ne fac să ne simţim neputincioşi sau robiţi, dar Biserica ne învredniceşte de lucrări minunate, care ne luminează sufletul bucurându-i în Hristos Domnul. Aşa a fost şi anul acesta, la hramul bisericii noastre – Sfântul Mare Mucenic Gheorghe, din parohia Berteştii de Jos, judeţul Brăila. Totul s-a îmbrăcat în veşmânt de sărbătoare: ziua însorită, renaşterea vieţii din sânul naturii, bucuria comuniunii.

Soborul de preoţi în Sfântul Altar şi soborul de copii al corului „Nectar” de la parohia Viziru de Jos s-au unit într-o „simfonie liturgică”, însufleţind poporul în împreuna-psalmodiere a cântărilor Dumnezeieştii Liturghii, iar copiii din parohie, atraşi de frumuseţea cântărilor şi de frumuseţea costumelor naţionale au creat un tablou viu al credinţei dreptmăritoare.

După Sfânta Liturghie, în Căminul cultural, corul de copii a susţinut un deosebit program religios artistic şi patriotic, care s-a încheiat cu tradiţionala agapă, la care au participat peste două sute de persoane, dar şi alte şaptezeci de persoane, bătrâni sau bolnavi, filantropia fiind realizată prin doamnele din comitetul parohial, împreună cu preotul paroh.

Mulţumim lui Dumnezeu pentru că ne-a făcut părtaşi biruinţei Sfântului Mare Mucenic Gheorghe, prin credinţa lucrătoare în fapta de iubire, nădăjduind că şi în viitor vom fi binecuvântaţi de harul Sfântului Duh prin mijlocirile sfinţilor noştri ocrotitori.

Preot  paroh Aurel  Coman

Parohia  Berteştii  de  Jos, Protoieria  Însurăţei