Prăznuirea Sfântului Mucenic Gheorghe, ocrotitorul spiritual al municipiului Tecuci

IMG_5207
Sfânta Liturghie de hramul oraşului Tecuci

În ziua prăznuirii Sfântului Mare Mucenic Gheorghe, ocrotitorul spiritual al municipiului Tecuci, slujitorii sfintelor altare din această parte a eparhiei, împreună cu mulţimea rugătoare a credincioşilor s-au aflat în unitate sfântă cu ierarul locului, Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Casian Crăciun al Dunării de Jos la slujba sfintei Liturghii oficiată în Catedrala „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe şi Sf. Iachint de Vicina“ din municipiu.

IMG_5211
Premierea elevilor tecuceni, participanţi la Olimpiada de Religie

După citirea pericopei evanghelice, Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Casian a susţinut o autentică oră de cateheză misionară cu un grup de elevi de la Şcoala Nr. 5 „Elena Doamna“, credincioşii prezenţi putând surprinde din expunerea Înaltpreasfinţiei Sale, dar şi din intervenţiile tinerilor, dimensiunea luminoasă a slăvitului praznic al Învierii Domnului.

La finalul Sfintei Liturghii, elevii participanţi la faza judeţeană a Olimpiadei de Religie, care s-au clasat pe locurile fruntaşe obţinând medii de peste 9,50, într-un cadru deosebit de solemn, au fost premiaţi de Chiriarhul Dunării de Jos.

IMG_5232
Ierarhul Dunării de Jos vizitând un centru pentru copii din Tecuci

De la Sfântul Altar, bucuria pascală a fost prelungită la „altarul“ semenului aflat în necazuri şi suferinţe, printr-un program social-filantropic organizat cu acest prilej, fiecare parohie oferind alimente tradiţionale unui număr de câte 10 familii marginalizate social.

De asemenea, slujitorii şi credincioşii Catedralei tecucene au făcut posibilă mângâierea unui număr de 250 de bolnavi, majoritatea covârşitoare fiind persoane singure şi fără posibilităţi materiale, cărora le-au fost oferite daruri de alimente tradiţionale, cărţi ziditoare de suflet, periodicul eparhial „Călăuza ortodoxă“ şi iconiţe.

În acelaşi context celor 26 de copii asistaţi în Centrul de Plasament Nr. 7, precum şi celor 22 de copii cu handicap locomotor grav, internaţi la Centrul de Recuperare „Salvaţi copiii“ din Tecuci, prin grija credincioşilor tecuceni le-a fost oferită masa de prânz din ziua hramului.

G.M.