Programul „Ne înnoim de Sfintele Paşti“ – 2.049 copii au benefciat de daruri în valoare de 140.000 lei

Programul „Ne înnoim de Sfintele Paşti“

În preajma marilor sărbători creştine, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Casian, Arhiepiscopia Dunării de Jos prin Sectorul social-filantropic al Centrului eparhial, cele 8 protopopiate şi parohiile din cuprinsul eparhiei derulează ample programe filantropice, îndreptate cu precădere spre familiile cu mulţi copii sau spre persoanele defavorizate şi marginalizate social.

În acest context, în perioada 18-24 aprilie 2019, în Eparhia Dunării de Jos se desfăşoară programul „Ne înnoim de Sfintele Paşti“, constituit din două componente: cumpărarea unor articole de îmbrăcăminte şi încălţăminte pentru 474 de copii din municipiile Galaţi şi Brăila, care provin din familii nevoiaşe, cu mai mult de 3 copii şi oferirea unor produse de igienă, unui număr de 1.575 de copii, proveniţi din familii aflate în evidenţele sociale ale parohiilor din mediul rural.

Pe baza parteneriatului existent între Arhiepiscopia Dunării de Jos şi magazinele Selgros Cash & Carry din Galaţi şi Brăila, într-o primă fază au fost realizate cele 474 de tichete valorice pentru articolele vestimentare, de câte 150 lei/tichet, după care au fost pregătite cele 1.575 de sacoşe cu produse de igienă, atât personală, cât şi casnică.

Programul social-filantropic s-a desfăşurat în municipiul Galaţi, unde 295 de copii au primit tichetele valorice pentru achiziţia de articole de îmbrăcăminte şi încălţăminte.

Însoţiţi de preoţii din parohiile de care ei aparţin şi de părinţii lor, copiii au venit la Magazinul Selgros din Galaţi, unde, pe baza tichetelor oferite de Arhiepiscopie, şi-au achiziţionat articole de îmbrăcăminte şi de încălţăminte noi, alese chiar de ei.

Bucuria a fost mare, întrucât copiii şi-au ales produsele dorite, iar mulţi dintre aceşti beneficiari nu au avut până în prezent posibilitatea de a ajunge pentru cumpărături într-un astfel de magazin.

Tot în aceiaşi zi au fost pregătite şi distribuite către protoierii cele 1.575 de sacoşe cu produse de igienă, pentru ca, începând de luni, 22 aprilie, preoţii să poată oferi aceste daruri familiilor cu mulţi copii din parohiile de la sate.

Programul social-filantropic „Ne înnoim de Sfintele Paşti“ a continuat şi în municipiul Brăila.

Bucuria beneficiarilor programului

179 de copii din municipiul Brăila, proveniţi din familii cu posibilităţi materiale reduse şi cu mulţi copii, în baza tichetelor valorice oferite de Arhiepiscopia Dunării de Jos şi-au putut achiziţiona din magazinul Selgros Cash & Carry din Brăila, articole vestimentare.

Preoţii din parohiile de unde provin aceşti copii şi părinţii lor au fost cei care au preluat tichetele, ajutându-i şi inspirându-i în alegerea celor necesare înnoirii pentru Sfintele Sărbători Pascale.

Pentru îndrumarea beneficiarilor către raioanele specializate din cadrul magazinului, ce conţin produse de îmbrăcăminte şi încălţăminte, dar şi pentru eficientizarea procesului de alegerea al articolelor potrivite vârstei fiecărui copil, au fost implicaţi şi 20 de voluntari din cadrul parohiilor din municipiul Brăila.

De asemenea, toţi copiii prezenţi la acţiunea filantropică de astăzi au primit şi din partea reprezentanţilor acestui magazin câteva daruri, ce au constat în dulciurile atât de îndrăgite de cei mici.

Entuziasmul, fericirea şi mulţumirea sinceră s-au putut observa pe chipurile acestor copii ce au beneficiat de darurile oferite de Arhiepiscopia Dunării de Jos.

Programul s-a desfăşurat în perioada pascală în mediul rural, unde 1.575 de sacoşe cu produse de igienă au oferite copiilor din familii cu posibilităţi materiale reduse.

Valoarea totală a acestui program social-filantropic este de 140.000 lei şi prin el au fost sprijiniţi 2.049 de copii din Eparhia Dunării de Jos.

Preluare www.edj.ro