Agenda Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop Casian

LITURGICEIPS Casian

10 septembrie – participă,  la capela Aşezământului ,,Sf. Vasile cel Mare” din Galaţi, la slujba Sfintei Liturghii, rostind cuvânt de învăţătură.

12 septembrie – participă, la Catedrala Arhiepiscopală din Galaţi, la slujba Sfintei Liturghii săvârşită de preoţi membri ai Departamentului teologic din cadrul Facultăţii de Istorie, Filosofie şi Teologie din Galaţi, rostind cuvânt de învăţătură.

13 septembrie participă, la biserica ,,Sf. Antonie cel Mare” din municipiul Galaţi, la slujba Prohodului şi rosteşte cuvânt de învăţătură; participă la procesiunea „Pe Calea Sfintei Cruci, bucurie sfântă la toată lumea”! prin aducerea de la Reşedinţa Arhiepiscopală la parohia ,,Sf. Cruce” din municipiul Galaţi a  raclei cu părticele din Cinstitul Lemn al Sfintei Cruci, spre a fi venerate de către preoţii şi credincioşii prezenţi.

14 septembrie – Înălţarea Sfintei Cruci săvârşeşte, la Catedrala Arhiepiscopală din Galaţi, slujba Sfintei Liturghii şi rosteşte cuvânt de învăţătură; cu acest prilej este adusă de la Reşedinţa Arhiepiscopală, spre venerarea de către credincioşii prezenţi, racla cu părticele din Cinstitul Lemn al Sfintei Cruci.

15 septembrie – săvârşeşte, la Catedrala Arhiepiscopală din Galaţi, slujba de Te-Deum, în prezenţa comandantului şi angajaţilor Grupului de Pompieri ,,Eremia Grigorescu” cu prilejul Zilei Pompierilor şi manifestărilor dedicate împlinirii a 164 de ani de la luptele din Dealul Spirii; săvârşeşte slujba de Te-Deum şi rosteşte cuvânt de învăţătură, la Colegiul Naţional ,,Vasile Alecsandri” din municipiul Galaţi, cu prilejul deschiderii noului an şcolar; săvârşeşte, la biserica Mănăstirii Vladimireşti, judeţul Galaţi, slujba parastasului la împlinirea a 7 ani de la trecerea la cele veşnice a monahiei Veronica Gurău, fostă stareţă a acestui aşezământ monahal; săvârşeşte, la biserica ,,Sf. Spiridon” din municipiul Galaţi, slujba Tainei Sfintei Cununii.

16 septembrie – săvârşeşte, la Catedrala Arhiepiscopală din Galaţi, slujba Sfintei Liturghii şi rosteşte cuvânt de învăţătură.

17 septembrie – participă, la biserica ,,Sf. Apostol Andrei” a Seminarului teologic din Galaţi, la slujba Sfintei Liturghii şi apoi la slujba de Te-Deum, rostind un cuvânt de învăţătură, cu ocazia deschiderii noului an şcolar la această instituţie de învăţământ teologic.

23 septembrie săvârşeşte slujba de sfinţire a bisericii ,,Sf. Nicolae” din parohia Târlele Filiu, protopopiatul Făurei, judeţul Brăila, urmată de Sfânta Liturghie şi cuvânt de învăţătură.

25 septembrie – săvârşeşte, cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, slujba Sfintei Liturghii la Catedrala patriarhală din Bucureşti şi rosteşte cuvânt de învăţătură, cu prilejul sinaxei stareţilor şi stareţelor din Mitropolia Munteniei şi Dobrogei.

26 septembrie – săvârşeşte, la Catedrala Arhiepiscopală din Galaţi, slujba Tainei Sfântului Maslu, urmată de slujba Privegherii.

27 septembrie – săvârşeşte, la Catedrala Arhiepiscopală din Galaţi, slujba Sfintei Liturghii şi rosteşte cuvânt de învăţătură, cu ocazia împlinirii a trei ani de la ridicarea în rang de Arhiepiscopie a Eparhiei Dunării de Jos şi a chiriarhului ei la demnitatea de Arhiepiscop; hirotoneşte întru diacon pe teologul Florin Lefter.

28 septembrie – participă la Catedrala Patriarhală din Bucureşti, alături de Preafericitul Părinte Patriarh Daniel şi ceilalţi membri ai Sfântului Sinod ai Bisericii Ortodoxe Române, la slujba Sfintei Liturghii, urmată de Te-Deumul cu ocazia deschiderii lucrărilor Sfântului Sinod.

29 septembrie 2012 – participă, în parcul Grădina Maicii Domnului al Reşedinţei Patriarhale, la slujba săvârşită de Preafericitul Părinte Daniel, înconjurat de un sobor de ierarhi, preoţi şi diaconi, de sfinţire a  icoanei Maica Domnului – Izvorul Tămăduirii, cu prilejul aniversării a 5 ani de slujire patriarhală a Preafericirii Sale; participă la slujba de sfinţire, de către Preafericitul Părinte Daniel, înconjurat de un sobor de ierarhi, preoţi şi diaconi, a Tipografiei Cărţilor Bisericeşti şi a Galeriilor Cuvântul Vieţii din Bucureşti; participă, în Aula Magna Teoctist Patriarhul a Palatului Patriarhiei din Bucureşti, la un concert extraordinar, dedicat împlinirii a cinci ani de patriarhat ai Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, susţinut de către Corala Nicolae Lungu a Patriarhiei Române, Corul psaltic Tronos al Catedralei Patriarhale şi Corul Theotocos al preoţilor din Protopopiatul III Capitală.

30 septembrie – slujeşte în sobor cu alţi ierarhi, membri ai Sfântului Sinod, la Sfânta Liturghie săvârşită în Catedrala Patriarhală din Bucureşti, sub protia Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, cu prilejul împlinirii a 5 ani de la întronizarea Preafericirii Sale în scaunul de patriarh.

1 octombrie – săvârşeşte slujba de Te-Deum, la Catedrala Arhiepiscopală din Galaţi, cu ocazia deschiderii noului an universitar 2012-2013 şi rosteşte cuvânt de învăţătură.

7 octombrie – săvârşeşte, slujba de resfinţire a bisericii ,,Sf. Nicolae” din parohia Rădeşti, protopopiatul Tg. Bujor, judeţul Galaţi, urmată de Sfânta Liturghie şi cuvânt de învăţătură; hirotoneşte întru preot pe c. diacon Florin Lefer pe seama parohiei Adam, protopopiatul Tg. Bujor, jud. Galaţi.

14 octombrie – slujeşte, la Catedrala Mitropolitană din Iaşi, alături de Preafericitul Părinte Patriarh Daniel, Preafericitul Părinte Hristofor, Arhiepiscop de Praga şi Mitropolit al ţinuturilor Cehiei şi Slovaciei şi alţi ierarhi români, ucraineni şi cehi, la Sfânta Liturghie săvârşită cu prilejul prăznuirii Sfintei Cuvioase Parascheva – ocrotitoarea Moldovei;

16 octombrie – săvârşeşte, la Catedrala Arhiepiscopală, slujba Privegherii.

17 octombrie – participă, la Catedrala Arhiepiscopală din Galaţi, procesiunea cu raclele cu părticele de Sfinte Moaşte ale Sfântului Apostol Andrei, Sfântului Cuvios Ioan Casian şi Sfântului Ierarh Nectarie Taumaturgul, urmată de slujba Sfintei Liturghii şi hirotoneşte întru diacon pe tânărul teolog Constantin Guzu şi rosteşte cuvânt de învăţătură, la împlinirea a 16 ani de la trecerea la Galaţi a moaştelor Sfântului Apostol Andrei.

21 octombrie – săvârşeşte slujba de resfinţire a bisericii din localitatea Călmăţui, Protopopiatul Covurlui, judeţul Galaţi, urmată de Sfânta Liturghie, rostind cuvânt de învăţătură; hirotoneşte întru diacon pe tânărul teolog Spiru Calapod.

22 octombrie – săvârşeşte, la sediul S.C. Comtec – Tecuci, slujba Aghesmei mici şi binecuvintează lucrătorii din cadrul acestei unităţi.

24 octombrie – participă alături de ceilalţi membri ai Sfântului Sinod, slujitori şi credincioşi din Arhiepiscopia Bucureştilor, la procesiunea ,,Calea Sfinţilor”, cu racla cu moaşte ale Sf. Nectarie Taumaturgul adusă de la Eghina (Grecia), adusă de o delegaţie a Bisericii Ortodoxe a Greciei condusă de ÎPS Efrem, Mitropolit de Ydra, Spetses şi Eghina, precum şi cu moaştele Sf. Cuv. Dimitrie cel Nou şi ale Sf. Împăraţi Constantin şi Elena; participă la slujba de Te-Deum, săvârşită  de către Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române şi ierarhul grec oaspete, pe podiumul special amenajat lângă Catedrala Patriarhală, cu prilejul aducerii pentru a doua oară în România şi pentru prima dată la Bucureşti a moaştelor Sf. Ierarh Nectarie.

25 octombrie – săvârşeşte slujba Vecerniei cu Litie, la vechea biserică ,,Sfântul Mare Mucenic Dimitrie, Izvorâtorul de Mir” din cartierul Bădălan al municipiul Galaţi, apoi rosteşte cuvânt de învăţătură.

26 octombrie – săvârşeşte Sfânta Liturghie, la biserica ,,Sfântul Mare Mucenic Dimitrie, Izvorâtorul de Mir” din municipiul Galaţi, cu prilejul hramului acestui sfânt lăcaş; hirotoneşte întru diacon pe tânărul Laurenţiu Georgian Mocanu, iar întru preot pe c. diac. Spiru Calapod pe seama Parohiei Cristeşti Comăneşti, Protopopiatul Covurlui, judeţul Galaţi.

27 octombrie – slujeşte, alături de Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul României, ÎPS Efrem, Mitropolit de Ydra, Spetses şi Eghina (Grecia), şi de alţi membri ai Sfântului Sinod al B.O.R., la Sfânta Liturghie săvârşită pe podiumul special amenajat lângă Catedrala Patriarhală, cu ocazia prăznuirii Cuviosului Dimitrie din Basarabi, ocrotitorul Bucureştilor; participă alături de Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul României, ÎPS Efrem, Mitropolit de Ydra, Spetses şi Eghina (Grecia), şi de alţi membri ai Sfântului Sinod al B.O.R., la slujba de sfinţire a Bibliotecii Sfântului Sinod.

28 octombrie – slujeşte, pe amplasamentul de pe Colina Bucuriei lângă Catedrala Patriarhală, la Sfânta Liturghie săvârşită sub protia Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, alături de ceilalţi membri ai Sfântului Sinod, urmată de slujba de Te-Deum pentru deschiderea lucrărilor Sfântului Sinod.

31 octombrie – săvârşeşte la Mănăstirea Vladimireşti, jud. Galaţi, citirea ,,Stâlpilor“ pentru monahia Mihaela Portase.

1 noiembrie – săvârşeşte, la biserica  Parohiei Berteştii de Jos, protopopiatul Făurei, jud. Brăila, slujba Tainei Sfântului Maslu; aduce în procesiune icoana şi părticele din moştele Sfântului Ierarh Nectarie de la Eghina.

3 noiembrie – săvârşeşte, slujba de sfinţire a bisericii din cimitirul parohiei Ţepu de Sus, protopopiatul  Nicoreşti, judeţul Galaţi, urmată de Sfânta Liturghie şi rosteşte cuvânt de învăţătură.

4 noiembrie – săvârşeşte, slujba de resfinţire a bisericii parohiei Drăguşeni, protopopiatul Tg. Bujor, judeţul Galaţi, urmată de Sfânta Liturghie şi rosteşte cuvânt de învăţătură.

6 noiembrie – săvârşeşte, slujba de resfinţire a bisericii parohiei Zărneşti, protopopiatul Tg. Bujor, judeţul Galaţi, urmată de Sfânta Liturghie şi rosteşte cuvânt de învăţătură; săvârşeşte, la biserica parohiei Diecheni, protopopiatul Tecuci, jud. Galaţi, slujba prohodului pentru credincioasa  Ifrim Barbu şi rosteşte cuvânt de învăţătură.

8 noiembrieSf. Arhangheli Mihail şi Gavriil –  săvârşeşte slujba Sfintei Liturghii în biserica Mănăstirii ,,Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil“ din Galaţi, cu ocazia hramului, hirotoneşte întru diacon pe tânărul Gheorghe Hodor Soare, iar întru preot pe c. diac. Constantin Guzu, pe seama Parohiei Tătaru, Protopopiatul Însurăţei, judeţul Brăila şi rosteşte cuvânt de învăţătură; participă, la Catedrala arhiepiscopală din Galaţi, la slujba Vecerniei; săvârşeşte slujba sfinţirii Litiei şi acatistul Sfântului Nectarie Taumaturgul, rostind cuvânt de învăţătură;

9 noiembrie – săvârşeşte, la biserica Seminarului teologic ,,Sfântul Apostol Andrei“ din Galaţi, slujba Sfintei Liturghii şi rosteşte cuvânt de învăţătură cu prilejul aducerii, spre închinare, a raclei cu părticele din moaştele Sf. Ierarh Nectarie Taumaturgul – ocrotitor al acestui sfânt lăcaş; hirotoneşte întru preot pe c. diac. Laurenţiu Georgian Mocanu, pe seama parohiei Frumuşiţa, protopopiatul Tg. Bujor, jud. Galaţi.

11 noiembrie – săvârşeşte, la biserica ,,Sf. Mc. Mina, Victor şi Vichentie“ din municipiul Galaţi, slujba Sfintei Liturghii, rostind cuvânt de învăţătură, cu prilejul hramului acestui sfânt lăcaş; hirotoneşte întru diacon pe tânărul Silviu Gavrilă, iar întru preot pe c. diac. Gheorghe Hodor Soare, pe seama parohiei C. Gabrielescu, protopopiatul Făurei, jud. Brăila; săvârşeşte, la biserica Seminarului teologic ,,Sfântul Apostol Andrei“ din Galaţi, slujba Tainei Sf. Botez pentru pruncul Matei Ştefan şi rosteşte cuvânt de învăţătură; săvârşeşte, în localitatea Matca, jud. Galaţi, slujba de sfinţire a Crucii ridicate pe colina din apropierea localităţii respective.

12 noiembrie – participă, la Capela ,,Sf. Ioan Gură de Aur şi a Sf. Macrina cea Bătrână” din cadrul Centrului pastoral-misionar ,,Sf. Ioan Casian”, la slujba Privegherii, cu prilejul hramului acestui sfânt lăcaş.

13 noiembrie – săvârşeşte, la Catedrala Arhiepiscopală din Galaţi, slujba Sfintei Liturghii şi rosteşte cuvânt de învăţătură, cu prilejul conferinţei semestriale de toamnă cu preoţii din întreaga Eparhie; săvârşeşte o slujbă de pomenire pentru Mitropolitul Antonie al Ardealului.

14 noiembrie – săvârşeşte la Mănăstirea Vladimireşti, slujba de resfinţire a bisericii mari, urmată de Sfânta Liturghie şi cuvânt de învăţătură.

18 noiembrie – săvârşeşte la Catedrala Arhiepiscopală, împreună cu Înaltpreasfinţitul Serafim, Mitropolitul Ortodox Român al Europei Centrale şi de Nord, slujba Sfintei Liturghii şi rosteşte cuvânt de învăţătură; hirotoneşte întru diacon pe tânărul teolog Marius Cristinel Gheorghe, iar întru preot pe c. diac. Silviu Gavrilă, pe seama parohiei Dudescu, protopopiatul Însurăţei, jud. Brăila.

SOCIAL – CULTURALE

13 septembrie – participă şi rosteşte o scurtă alocuţiune, la Teatrul Muzical ,,Nae Leonard” din municipiul Galaţi, în cadrul manifestărilor dedicate Zilei Pompierilor.

26 septembrie – participă, la Biblioteca Judeţeană „V. A. Urechia“ din Galaţi, la vernisarea expoziţiei de carte şi stampe de epocă: „Cartea românească – dar culturii şi limbii române. Întru cinstirea Sfântului Mitropolit Antim Ivireanul”.

30 septembrie – participă, în Sala Europa Christiana din Palatul Patriarhiei, la lansarea volumelor ,,5 ani de Patriarhat ai Preafericitului Părinte Daniel al României – Continuitate şi înnoire“ şi ,,5 ani de slujire ca Arhiepiscop al Bucureştilor şi Mitropolit al Munteniei şi Dobrogei ai Preafericitului Părinte Daniel al României “;

1 octombrie – participă, la sediul Universităţii ,,Danubius” din Galaţi, la ceremonia de deschidere a anului universitar 2012-2013; participă, în Aula Magna a Facultăţii de Istorie, Filosofie şi Teologie din Galaţi, la ceremonia de deschidere a anului universitar 2012-2013 pentru studenţii de la Facultatea de Istorie, Filosofie şi Teologie şi Facultatea de Medicină şi Farmacie.

9 octombrie – participă, la Facultatea de Teologie ,,Justinian Patriarhul” din Bucureşti, în calitate de membru al Comisiei de doctorat, la susţinerea tezei de doctorat a teologului Marian Ionescu.

27 octombrie – participă în Aula Magna „Teoctist Patriarhul“ din Palatul Patriarhiei – Bucureşti, la Etapa Naţională a Concursului de muzică eclesială corală „Lăudaţi pe Domnul!“, ediţia a V-a, desfăşurată în prezenţa Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, a membrilor Sfântului Sinod şi a delegaţiei din Grecia.

29 octombrie – primește în Aula Magna a Centrului pastoral-misionar „Sf. Cuv. Ioan Casian“ din Galaţi, pe reprezentanţii Comisiei Orașelor și Regiunilor Dunării, rostind o alocuţiune cu privire la rolul zonei Dunării de Jos în afirmarea valorilor spirituale și culturale ale poporului român.

8 noiembrie – participă, la Şcoala Gimnazială nr. 24 – “Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil” din municipiul Galaţi, la slujba de mulţumire pentru cadrele didactice şi elevii aceştei şcoli, precum şi la cea de pomenire a profesorilor adormiţi întru Domnul, care au predat în această şcoală, timp de peste un secol.

ADMINISTRATIV – SINODALE

10 septembrie – prezidează, la Aşezământul ,,Sf. Vasile cel Mare“ – Galaţi, întrunirea cu preoţii şi teologii profesori la Seminarul ,,Sf. Ap. Andrei“ pentru problemele de ordin educaţional şi administrativ.

11 septembrie – prezidează, la Seminarul ,,Sf. Ap. Andrei“ – Galaţi, cursurile teologice şi metodico-didactice, organizate pentru corpul profesoral al acestei şcoli.

12 septembrie – prezidează, la Sala ,,Episcop Chesarie Păunescu” a Centrului eparhial, întrunirea cu membrii corpului profesoral al Facultăţii de Istorie, Filosofie şi Teologie din Galaţi; vizitează, împreună cu dl Dorin Dănilă, şantierul lucrărilor de la Capela Aşezământului socio-medical ,,Sf. Pantelimon” – Lacu Sărat; vizitează şantierul de pictură al Catedralei ,,Naşterea Domnului” din municipiul Brăila.

17 septembrie – participă, la Seminarul teologic ,,Sf. Ap. Andrei“ – Galaţi, la întâlnirea cu cadrele didactice, elevii seminarişti şi cei de la clasele pregătitoare şi I, precum şi cu părinţii acestora; prezidează, la Centrul Eparhial, şedinţa Permanenţei Consiliului Eparhial.

18 septembrie – participă, la Reşedinţa patriarhală din Bucureşti, la şedinţa de lucru a Comisiei sinodale pentru statut şi regulamente, având pe ordinea de zi actualizarea Regulamentului Comisiei de Pictură Bisericească.

19 septembrie – participă, la Facultatea de Teologie Ortodoxă ,,Justinian Patriarhul” din Bucureşti, la susţinerea examenului pentru obţinerea gradelor profesionale de către preoţii din Arhiepiscopia Dunării de Jos.

20 septembrie – prezidează, la sediul Protoieriei Galaţi, şedinţa administrativă cu preoţii protopopiatului; participă, la sala de conferinţe a Muzeului de Ştiinţele Naturii din Galaţi, la ceremonia de deschidere a Congresului internaţional de chirurgie pediatrică şi rosteşte o alocuţiune.

21 septembrie – prezidează, în Sala ,,Episcop Chesarie Păunescu“ a Centrului eparhial din Galaţi, examenul de capacitate preoţească, sesiunea de toamnă.

23 septembrie – vizitează şi binecuvântează slujitorii şi credincioşii din parohiile Târlele Filiu, Perişoru şi Ianca II, protopopiatul Făurei, jud. Brăila.

24 septembrie – prezidează, la Sala ,,Episcop Melchisedec Ştefănescu” a Facultăţii de Istorie, Filosofie şi Teologie din Galaţi, examenul de admitere la studii aprofundate în teologie.

25 septembrie – participă, în Aula Magna ,,Teoctist Patriarhul” din cadrul  Palatului Patriarhiei, la Sinaxa stareţilor şi stareţelor mănăstirilor din cuprinsul Mitropoliei Munteniei şi Dobrogei.

27 septembrie – prezidează, în Sala de festivităţi a Centrului pastoral-misionar ,,Sf. Cuv. Casian”, şedinţa Consiliului Eparhial, pentru semnarea contractului de finanţare a proiectului „Consolidarea, reabilitarea şi amenajarea Palatului episcopal – Muzeul istoriei, culturii şi spiritualităţii de la Dunărea de Jos”, cu reprezentanţii Agenţiei pentru Dezvoltare Regională Sud-Est – Brăila.

28-29 septembrie – participă, în Sala Sinodală din Reşedinţa patriarhală, la şedinţa de lucru a Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române.

30 septembrie – participă, în Sala ,,Europa Christiana“ a Palatului Patriarhiei, la momentul festiv dedicat împlinirii a cinci ani de păstorire a Preafericitului Părinte Patriarh Daniel.

2 octombrie – participă, la Centrul administrativ, la întrunirea cu reprezentanţii Agenţiei pentru Dezvoltare Regională Sud-EstBrăila şi echipa de consultanţi pentru implementarea proiectului „Consolidarea, reabilitarea şi amenajarea Palatului episcopal – Muzeul istoriei, culturii şi spiritualităţii de la Dunărea de Jos”.

3 octombrie – prezidează, la Centrul Eparhial, şedinţa Permanenţei Consiliului Eparhial.

4 octombrie – prezidează, la Centrul Eparhial, ceremonia de premiere a căştigătorilor etapei eparhiale a concursului ,,Şcoala din pridvorul Bisericii“, derulat în cadrul proiectului ,,Alege şcoala!“; prezidează, la Centrul multifuncţional de servicii sociale al Parohiei ,,Sf. Spiridon“, întrunirea coordonatorilor de centre filantropice şi a lucrătorilor şi asistenţilor sociali din Arhiepiscopia Dunării de Jos.

6 octombrie – vizitează şi cercetează canonic obştea Mănăstirii Cudalbi, protopopiatul Covurlui, jud. Galaţi.

7 octombrie – vizitează şi cercetează canonic obştea Mănăstirii Adam, protopopiatul Tg. Bujor, jud. Galaţi.

8 octombrie – prezidează, la Centrul Eparhial, şedinţa Permanenţei Consiliului Eparhial.

10 octombrie – vizitează Mănăstirea Măxineni şi şantierul de restaurare al vechii biserici.

12 octombrie – vizitează Mănăstirea ,,Sf. Trifon“ – Şendreni, protopopiatul Galaţi, jud. Galaţi.

22 octombrie prezidează, la Centrul Eparhial, şedinţa Permanenţei Consiliului Eparhial.

22 octombrie – prezidează, la sediul Protoieriei Galaţi, şedinţa administrativă cu ppcc. Slujitori din municipiu, pentru organizarea manifestărilor dedicate Sărbătorilor Sf. Ap. Andrei – ocrotitorul Municipiului Galaţi.

27 octombrie – participă, alături de Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul României, ÎPS Efrem, Mitropolit de Ydra, Spetses şi Eghina (Grecia), şi alţi membri ai Sfântului Sinod al B.O.R., la ceremonia de binecuvântare a noii săli de lectură “Mitropolit Primat Atanasie Mironescu”, a Bibliotecii Sfântului Sinod.

28 octombrie – participă, în Aula Magna ,,Teoctist Patriarhul“ a Palatului Patriarhiei Române din Bucureşti, la şedinţa solemnă a Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române în cadrul căreia a fost prezentat raportul-sinteză ,,2012 – Anul omagial al Tainei Sfântului Maslu şi al îngrijirii bolnavilor“.

29 octombrie – participă, la sediul Patriarhiei Române din Bucureşti, la lucrările Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române.

1 noiembrie – prezidează, la Centrul Eparhial, şedinţa Permanenţei Consiliului Eparhial.

2 noiembrie – prezidează, la Reşedinţa arhiepiscopală, întrunirea cu reprezentanţii Primăriei Municipiului Galaţi, în legătură cu organizarea şi desfăşurarea manifestărilor închinate aniversării a 20 de ani sub ocrotirea Sf. Ap. Andrei.

4 noiembrie –  vizitează şi cercetează canonic Mănăstirea ,,Adormirea Maicii Domnului“ – Adam, judeţul Galaţi.

9 noiembrie – prezidează, la Centrul Eparhial, şedinţa Permanenţei Consiliului Eparhial.

13 noiembrie – prezidează, la sala Teatrului ,,Nae Leonard“, lucrările Conferinţei pastoral-misionare de toamnă a preoţilor din Arhiepiscopia Dunării de Jos, pe tema „Vindecarea prin Taina Sfântului Maslu şi prin cuvânt. Personalitatea Mitropolitului Antonie Plămădeală, la 7 ani de la trecerea la cele veşnice“.

11 noiembrie – vizitează parohia ,,Sf. Mc. Mina, Victor şi Vichentie“ din Galaţi.

17 noiembrie – prezidează, la Sala de festivităţi a Teatrului Muzical,,Nae Leonard“ din municipiul Galaţi, conferinţa pastoral-misionară de toamnă cu preoţii slujitori din protopopiatele Galaţi şi Brăila, pe tema „Aspecte practice locale privind Tainele Sfântului Botez şi Sfintei Cununii“.

PRIMIRI

17 septembrie – primeşte, la Reşedinţa Arhiepiscopală, pe dna Ioana Cândea Feodorov şi pe dl prof. dr. Ionel Cândea – directorul Muzeului Brăilei.

18 septembrie – primeşte, la Reşedinţa Arhiepiscopală, pe PS Visarion, Episcopul Tulcii şi pc. pr. acad. Mircea Păcurariu.

10 octombrie – primeşte, la Reşedinţa Arhiepiscopală, pe dl prof. dr. Sorin Dumitrecu, preşedintele Fundaţiei ,,Anastasia“ – Bucureşti.

12 octombrie – primeşte, la Reşedinţa Arhiepiscopală, pe dl Hammad Saleh Ali Izad, administratorul SC ContecTecuci şi pe dl Vincenţiu Bercescu – director executiv.

25 octombrie – primeşte, la Reşedinţa Arhiepiscopală, pe dl Marius Stan, primarul municipiului Galaţi.

11 noiembrie – primeşte, la Reşedinţa Arhiepiscopală, pe PS Visarion, Episcopul Tulcii, arhim. Timotei Aioanei – exarh cultural al Arhiepiscopiei Bucureștilor și pe dl. Mihai Plămădeală, fratele Mitropolitului Antonie.

15 noiembrie – primeşte, la Reşedinţa Arhiepiscopală, pe dl prof. Dorin Dănilă din Bucureşti.

Pr. Gelu Aron, secretar eparhial