Agenda Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop Casian

LITURGICEfinal_

8 mai – participă, la Catedrala arhiepiscopală, la slujba Sfintei Liturghii şi săvârşeşte o slujbă de Tedeum cu prilejul şedinţei Adunării Eparhiale, în vederea validării noilor membri aleşi, pentru mandatul 2010-2014.
9 mai – săvârşeşte, la biserica ,,Cuvioasa Parascheva” din comuna Matca – Galaţi, slujba Sfintei Liturghii şi rosteşte cuvânt de învăţătură.
12 mai – săvârşeşte slujba Vecerniei cu Litie, la biserica ,,Înălţarea Domnului” din Galaţi, rostind cuvânt de învăţătură.
13 mai – Înălţarea Domnului – săvârşeşte, la Catedrala arhiepiscopală, slujba Sfintei Liturghii şi rosteşte cuvânt de învăţătură, cu prilejul praznicului Înălţării Domnului.
16 mai – slujeşte, alături de Preasfinţitul Ioachim Băcăuanul, Episcop-Vicar al Romanului şi Bacăului, la Catedrala Arhiepiscopală ,,Cuvioasa Parascheva” din Roman, la slujba Sfintei Liturghii şi rosteşte cuvânt de învăţătură.
18 mai – participă, la biserica ,,Sfântul Ierarh Nicolae” din Galaţi, la slujba Sfintei Liturghii şi rosteşte cuvât de învăţătură.
20 mai – Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena – participă, alături de Preafericitul Părinte Patriarh Daniel şi ceilalţi membri ai Sinodului Mitropolitan al Mitropoliei Munteniei şi Dobrogei, la slujba Sfintei Liturghii săvârşită la Catedrala Patriarhală din Bucureşti, cu ocazia hramului acestui sfânt lăcaş.
22 mai – participă, la biserica ,,Pogorârea Sfântului Duh” din Galaţi, la slujba Vecerniei, rostind cuvânt de învăţătură cu ocazia hramului acestui sfânt lăcaş.
23 mai – Pogorârea Sfântului Duh – săvârşeşte, la Catedrala arhiepiscopală, slujba Sfintei Liturghii urmată de Vecernia specială şi rosteşte cuvânt de învăţătură.
24 mai – Sfânta Treime – săvârşeşte, la Mănăstirea Buciumeni, judeţul Galaţi, slujba Sfintei Liturghii şi rosteşte cuvânt de învăţătură cu ocazia hramului mănăstirii.
27 mai – participă, la Catedrala ,,Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” din Tecuci, la slujba Sfintei Liturghii şi rosteşte cuvânt de învăţătură, cu ocazia lucrărilor Conferinţei pastoral-misionare pe semestrul I, a preoţilor din protopopiatele Tecuci şi Nicoreşti.
30 mai – săvârşeşte slujba de sfinţire a bisericii din parohia Comăneşti, protopopiatul Târgu-Bujor, judeţul Galaţi, urmată de slujba Sfintei Liturghii, rostind cuvânt de învăţătură; în după-amiaza aceleiaşi zile săvârşeşte slujba de sfinţire a locului pentru noua biserică din parohia Rugineni, protopopiatul Târgu-Bujor, judeţul Galaţi.
4 iunie – slujeşte, alături de ÎPS Andrei al Alba-Iuliei, ÎPS Teodosie al Tomisului, PS Vincenţiu al Sloboziei şi Călăraşilor şi PS Visarion al Tulcii, la slujba Sfintei Liturghii la Mănăstirea Niculiţel, jud. Tulcea, cu ocazia hramului  acestui aşezământ monahal.
6 iunie – săvârşeşte slujba de sfinţire a bisericilor din localităţile Băndoiu şi Măraşu, Insula Mare a Brăilei, Protopopiatul Însurăţei, urmată de slujba Sfintei Liturghii la biserica parohiei Măraşu, rostind cuvânt de învăţătură.
13 iunie – săvârşeşte slujba de sfinţire a picturii bisericii din localitatea Eremia Grigorescu, protopopiatul Tecuci, judeţul Galaţi, urmată de Sfânta Liturghie, rostind cuvânt de învăţătură.
20 iunie – săvârşeşte slujba de sfinţire a bisericii din localitatea Batogu, protopopiatul Făurei, judeţul Brăila, urmată de Sfânta Liturghie, rostind cuvânt de învăţătură.
27 iunie – săvârşeşte slujba de sfinţire a bisericii din localitatea Sătuc, protopopiatul Făurei, judeţul Brăila, urmată de Sfânta Liturghie, rostind cuvânt de învăţătură.

SOCIAL – CULTURALE

15 mai – participă, în Arhiepiscopia Romanului şi Bacăului, la lucrările Simpozionului ştiinţific naţional ,,Episcopul Melchisedec Ştefănescu – părintele Autocefaliei Bisericii Ortodoxe Române”, unde rosteşte o alocuţiune despre personalitatea marelui ierarh român.
19 mai – prezidează, la Pinacoteca Centrului eparhial, prima dezbatere a Centrului de Studii Interdisciplinare ,,Sfântul Ioan Damaschinul”  din cadrul Arhiepiscopiei Dunării de Jos, cu titlul ,,Limita ştiinţelor şi ştiinţa limitelor în cunoaşterea universului”, susţinută de domnul prof. dr. Ştefan Dima de la Facultatea de Ştiinţe din Galaţi.
25-26 mai – prezidează, la Seminarul Teologic ,,Sfântul Apostol Andrei” din Galaţi, examenul de atestare a cunoştinţelor teologice, susţinut de elevii anului terminal.
28 mai – participă, în Sala Senatului Universităţii ,,Dunărea de Jos”, la festivitatea decernării titlului de Doctor Honoris Causa domnilor prof. univ. dr. Florian Popa, Rector al Universităţii de Medicină şi Farmacie ,,Carol Davila” din Bucureşti şi prof. univ. dr. Tudorel Ciurea, Prorector al Universităţii de Medicină şi Farmacie din Craiova; participă, la Muzeul de Ştiinţele Naturii, la Conferinţa Naţională ,,Calitatea educaţiei în contextul descentralizării”, organizat  în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean – Galaţi.
10 iunie – participă, la Teatrul Muzical ,,Nae Leonard” din Galaţi, la serbarea de încheiere a anului şcolar şi festivitatea de premiere a elevilor Seminarului Teologic ,,Sfântul Apostol Andrei” – Galaţi.
11 iunie – participă, la Teatrul Muzical ,,Nae Leonard” din Galaţi, la serbarea de încheiere a anului şcolar şi festivitatea de premiere a elevelor Şcolii Postliceeale Sanitare ,,Carol Davila” – Galaţi.
18 iunie – participă, la sediul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă al Judeţului Galaţi, la ceremonialul de predare a comenzii şi a drapelului de luptă al acestei instituţii şi rosteşte o alocuţiune.

ADMINISTRATIV -SINODALE

8 mai – prezidează, la Centrul Eparhial, şedinţa Adunării Eparhiale, în vederea validării rezultatelor alegerilor parohiale şi eparhiale pentru mandatul 2010-2014.
18 mai – prezidează, la sediul Protoieriei Galaţi, lucrările Conferinţei pastoral-misionare pe semestrul I, având ca temă de dezbatere ,,2010 – Anul omagial al Crezului ortodox”.
20 mai – participă, la Palatul Patriarhal, la lucrările Sinodului Mitropolitan.
27 mai – prezidează, la sediile protoieriilor Covurlui şi Tecuci, lucrările conferinţelor pastoral-misionare pe semestrul I ale preoţilor din protopopiatele Covurlui, Tecuci şi Nicoreşti, având ca temă de dezbatere ,,2010 – Anul omagial al Crezului ortodox”.

PRIMIRI

1 mai – primeşte, la Reşedinţa arhiepiscopală, pe Preasfinţitul Epis-cop Mihail al Episcopiei Ortodoxe Române a Australiei şi Noii Zeelande.
7 mai – primeşte, la Reşedinţa arhiepiscopală, pe domnul prof. dr. ing. Sorin Dumitriu, preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie – Bucureşti.
11 mai – primeşte, la Reşedinţa arhiepiscopală, pe domnul Viorel Roman, preşedintele Fundaţiei ,,World Solidarity” şi pe doamna avocat Mirona Filipoiu, administrator al S.C. Buber Inginerie S.R.L.
12 mai – primeşte, la Reşedinţa arhiepiscopală, pe domnul prof. univ. dr. Ionel Cândea, directorul Muzeului de Istorie din Brăila, împreună cu o delegaţie de specialişti în construcţii civile; primeşte, la Reşedinţa arhiepiscopală, pe pr. dr. Constantin Naclad, inspector patriarhal – coordonator al Biroului pentru cateheză parohială din cadrul Patriarhiei Române.
13 mai – primeşte, la Reşedinţa arhiepiscopală, pe domnul Alexandre Eram, preşedintele ,,Sonyamod”.
23 mai – primeşte, la Reşedinţa arhiepiscopală, pe domnul Nicuşor Ciumacenco, viceprimarul muni-cipiului Galaţi şi pe domnul drd. George Grigoriţă, secretar al Cancelariei Sfântului Sinod.
29 mai – primeşte, la Reşedinţa arhiepiscopală, pe domnul Emil Hurezeanu, însoţit de o delegaţie a Inspectoratului Şcolar Judeţean Galaţi şi participanţi la Conferinţa Naţională ,,Calitatea educaţiei în contextul descentralizării”.
31 mai – primeşte, la Reşedinţa arhiepiscopală, pe domnul prof. univ. dr. Ionel Cândea, directorul Muzeului de Istorie – Brăila.

Pr. Gelu Aron, secretar eparhial

9 mai 2010: Slujbă misionară în parohia Matca III, Protoieria Tecuci
9 mai 2010: Slujbă misionară în parohia Matca III, Protoieria Tecuci