Concursul naţional de mini-proiecte filantropice ,,Mâini întinse spre lucrarea poruncilor lui Dumnezeu”: Premierea câştigătorilor la hramul Catedralei Patriarhale din Bucureşti

IMG_9012
Festivitatea de premiere a câştigătorilor

Proiectul „Icoana milosteniei” de la Parohia „Cuvioasa Parascheva” din com. Lieşti, a fost considerat câştigător, la nivelul Eparhiei Dunării de Jos, al concursului naţional de miniproiecte „Mâini întinse spre lucrarea poruncilor lui Dumnezeu”. În zilele de 20-21 mai am fost la Bucureşti la hramul Catedralei Patriarhale, alături de ceilalţi 28 de câştigători din eparhiile lor. Miercuri după amiază am ajuns la Seminarul Teologic din Bucureşti unde am fost cazaţi. La orele 17, tot grupul de preoţi însoţiţi de câte un copil din grupul de cateheză, îmbrăcaţi în costume naţionale, am vizitat Catedrala Patriarhală, unde ghidul ne-a oferit explicaţiile despre aceasta cu foarte multe amănunte istorice. Am vizitat Catedrala, ne-am închinat şi ne-am rugat la Sfintele Moaşte ale Sfântului Dimitrie din Basarabi, ale Sfinţilor Împăraţi Constantin şi Elena, apoi am mers la Centrul naţional de formare continuă „Dumitru Stăniloae” al Patriarhiei Române. Aici am fost întâmpinaţi de către Preasfinţitul Părinte Episcop Varlaam Ploieşteanul care, în cuvântul de bun venit, ne-a transmis binecuvântarea şi felicitările Preafericitului Părinte Daniel, pentru succesul miniproiectelor social-filantropice cu care participanţii şi-au reprezentat eparhiile la nivel naţional şi ne-a îndemnat să ne implicăm în continuare în lucrarea misionară a Bisericii Ortodoxe. Felicitări am primit şi din partea pr. Constantin Naclad, inspector în cadrul Sectorului teologic-educaţional al Patriarhiei Române şi a apreciat efortul depus de către elevii participanţi şi de către preotul îndrumător. În continuare am vizionat reportajul realizat de TRINITAS TV despre miniproiectele cu caracter social filantropic desemnate a reprezenta la nivel naţional fiecare eparhie în parte.

img517Festivitatea de premiere a câştigătorilor Concursului naţional de miniproiecte cu caracter social-filantropic „Mâini întinse spre lucrarea poruncilor lui Dumnezeu”, ediţia a IV-a, a avut loc în ziua hramului istoric al Catedralei Patriarhale, la Altarul de vară al acestui sfânt locaş. Dl Adrian Lemeni, consilier patriarhal la Sectorul teologic-educaţional al Patriarhiei Române i-a prezentat pe câştigătorii concursului de miniproiecte social-filantropice. Fiecare echipă premiată a primit din partea Preafericitului Părinte Daniel câte o diplomă şi un dar. Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a felicitat pe toţi câştigătorii: „Felicităm pe toţi cei care au organizat aceste concursuri, pe cei care au participat la ele şi pe cei care au fost premiaţi. Ne rugăm Bunului Dumnezeu să le dăruiască sănătate şi bucurie, ani mulţi şi binecuvântaţi şi să continuie înmulţirea talanţilor, cultivarea talentului, pentru că prin multă muncă se evidenţiază talentul. Suntem bucuroşi că în poporul român această artă a pictării icoanelor se perpetuează şi că foarte mulţi copii au participat la Concursul naţional «Mâini întinse spre lucrarea poruncilor lui Dumnezeu». Acest concurs a antrenat o mulţime de copii şi tineri pentru a învăţa că Evanghelia nu e numai cuvânt frumos, ci şi faptă bună de ajutorare a semenilor.” Fiecare grup a făcut o fotografie împreună cu Preafericitul Părinte Patriarh, precum şi cu Înaltpreasfinţitul sau Preasfinţitul din Eparhia de care aparţine.

Cu bucurie în suflet ne-am întors în Eparhie şi la casele noastre, mărturisind şi altora cele văzute şi auzite,  mulţumind lui Dumnezeu pentru toate darurile primite.

Pr. Gabor Titi – Lieşti