Ziua Internaţională a Copilului sărbătorită la Aşezământul ,,Sf. Vasile cel Mare” din Galaţi

Spectacol de Ziua Copilului la Aşezământul filantropic ,,Sf. Vasile cel Mare” din Galaţi
Spectacol de Ziua Copilului la Aşezământul filantropic ,,Sf. Vasile cel Mare” din Galaţi

1 Iunie este ziua în care sărbătorim copilăria, dar şi ziua în care descoperim că ei, copiii sunt cel mai mare dar al vieţii ce trebuie primit, ocrotit şi iubit.

Ca de fiecare dată, Ziua Internaţională a Copilului a fost sărbătorită şi în anul acesta 2013, ,,Anul omagial al Sfinţilor Împăraţi Constantin şi Elena”, în cadrul Asociaţiei Filantropice ,,Sfântul Vasile cel Mare” din Galaţi. Chiar dacă ei, copiii au avut un program bogat, încărcat, totuşi au răspuns invitaţiei noastre mai multe şcoli şi instituţii partenere, căci aşa cum e firesc, în momentele de sărbătoare se cuvine să ne bucurăm împreună.

Prin programul artistic pe care l-au pregătit, copiii au dovadă de seriozitate, de  interes pentru calitate şi lucru bine făcut. Programul de cântece şi dansuri populare, poezii, scenete  a demonstrat că ei sunt capabili să facă lucruri frumoase, că sunt iubitori şi păstrători ai tradiţiilor şi că, în ciuda vârstei, ţintesc să fie la înălţime, oferind celor prezenţi un moment artistic deosebit de înălţător şi sugestiv.

Bucuria copilăriei
Bucuria copilăriei

Prezenţa lor nevinovată şi dătătoare de bucurie ne-a îndemnat să ne aducem aminte că în fiecare moment copiii trebuie să fie în atenţia celor mari, mai ales prin grija pentru educaţia lor, aceasta constituind temelia edificiului vieţii  adulţilor de mâine.

Un moment deosebit la acest eveniment l-a  constituit participarea ÎPS Părinte Arhiepiscop Casian, care a adresat un cuvânt de binecuvântare şi de apreciere pentru rezultatele deosebite la învăţătură pe care copiii instituţionalizaţi le-au dobândit prin efortul personal, dar şi prin strădania personalului care activează în cadrul centrelor sociale, îndemnând pe toţi să fie cu luare-aminte la respectarea valorilor creştine care dau sens vieţii şi ne fac să devenim, cu adevărat, fiii Bisericii.

Agapa pentru cei mici
Agapa pentru cei mici

La sfârşitul activităţii, aşa cum era firesc, copiii s-au bucurat şi de mult-aşteptatele cadouri, pregătite special  pentru ei, de ziua lor.

Ca o prelungire firească a acestei sărbători, duminică, 2 iunie – Duminica Părinţilor şi a Copiilor, i-a adunat pe toţi, părinţi şi copii, atât din cadrul Centrului Rezidenţial de Fete, cât şi din cadrul Centrului de Servicii Sociale ,,Speranţa”. După participarea la slujba Sfintei Liturghii au servit împreună masa, bucurându-se de comuniunea după care doreau deopotrivă. Ulterior a avut loc o întrevedere a părinţilor cu personalul angajat, în cadrul căreia s-a accentuat încă o dată despre importanţa implicării afective, a comunicării sincere şi profunde cu propriii copii, pentru e evita răceala şi răcirea relaţiilor intrafamiliale.

Pr. Cristian Podaşcă