Duminica Înfricoşătoarei Judecăţi

Daruri pentru cei aflaţi în detenţie
Daruri pentru cei aflaţi în detenţie

Ca de fiecare dată în ultimii ani, la iniţiativa şi cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Arhiepiscop dr. Casian, în Eparhia Dunării de Jos, pe toată perioada Postului Mare, se desfăşoară ample acţiuni social-filantropice menite să sprijine persoanele sărace aflate în dificultate şi să aline suferinţa creştinilor care sunt asistaţi în diferite instituţii ale statului: spitale, aziluri de bătrâni, penitenciare şi şcoli pentru copii cu nevoi speciale.

Răspunzând chemării Domnului, în Duminica Înfricoşătoarei Judecăţi, peste 80 de parohii din toate cele 8 protoierii au desfăşurat acţiuni filantropice în cadrul cărora au fost vizitate cca 39 de spitale, aziluri şi penitenciare, din oraşele Galaţi, Brăila şi Tecuci, precum şi din alte localităţi cu astfel de instituţii sociale de ocrotire ale statului. În această lucrare misionară au fost implicaţi peste 320 de voluntari şi membri ai consiliilor şi comitetelor parohiale, coordonaţi de preoţii parohi.

Suma ajutoarelor colectate în protoierii se ridică la valoarea de 33.490 lei, după cum urmează:

1. Protoieria Galaţi: 7.226 lei;

2. Protoieria Brăila: 3.195 lei;

3. Protoieria Tecuci: 12.680 lei;

4. Protoieria Covurlui: 3.954 lei;

5. Protoieria Nicoreşti: 1.400 lei;

6. Protoieria Tg. Bujor: 3.120 lei;

7. Protoieria Făurei: 1.735 lei;

8. Protoieria Însurăţei: 180 lei.

Pentru toată activitatea depusă în slujba semenilor noştri, Înaltpreasfinţitul Părintele nostru Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos transmite mulţumiri tuturor celor care s-au implicat şi au răspuns cu promptitudine şi seriozitate acestui program eparhial important.

Pr. Cătălin Sava