Program misionar – filantropic de sărbătoarea Bunei Vestiri

traditiiAnul acesta, cu binecuvântarea  Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop Casian, în ziua de 25 martie, când întreaga Biserică o cinsteşte pe Maica Domnului, parohiile din Arhiepiscopia Dunării de Jos au acordat o cinstire creştinească şi femeii creştine, în semn de dragoste şi apreciere pentru jertfa pe care aceasta o aduce la altarul familiei şi la însufleţirea vieţii Bisericii.

Astfel, de sărbătoarea Bunei Vestiri s-a desfăşurat programul social-filantropic ce a constat în mobilizarea comitetelor parohiale pentru a efectua vizite la maternităţi, la secţiile de neonatologie din spitale, în azilurile de bătrâni, în penitenciare sau la domiciliul femeilor vârstnice cu pensii mici şi pentru a le oferi câte un mic dar.

Peste 1500 de persoane s-au bucurat de ajutoare, în valoare totală de 33.908 lei, constând în obiecte de colportaj bisericesc, alimente, materiale de uz pentru copii, materiale pentru igienă, medicamente sau bani. De asemenea, acolo unde a fost nevoie, doamnele din comitetele parohiale s-au deplasat împreună cu asistentul social al parohiei, la domiciliul femeilor vârstnice şi neputincioase, pentru a le ajuta la primenirea casei.

Diac. Constantin Căuş