„Naşterea Pruncului Iisus ne întoarce acasă“

Spune, spune, Moş Andrei/Cel cu crucea cea de tei/Cine, cine‑i Moş Crăciun/Moş Crăciun Cel mai bătrân?/Moş Crăciun e Tatăl vostru/E şi Dumnezeul nostru (Colind adresat Sfântului Andrei).

Z i minunată, Naşterea Celui Care a biruit moartea, cea mai mare Naştere, minuni care nu se pot întâmpla oricând, fericire; cea mai curată, tainică şi minunată zi din an, pace şi dărnicie, numai bucurie…

Iată cum trăiesc elevii Colegiului Economic „Virgil Madgearu“ şi ai Liceului Tehnologic „Anghel Saligny“ din Galaţi, Întruparea Domnului nostru Iisus Hristos, Darul Crăciunului, darul Tatălui, Care – din transcendenţa misterului Său veşnic – ne trimite pe Fiul Său Cel veşnic spre înfiere şi izbăvire din păcat şi moarte…

Redăm, în cele de mai jos, gânduri de bucurie şi mărturii de la elevii noştri:

„De Crăciun se întâmplă minunile care nu se pot întâmpla oricând“

„Acum mai bine de 2000 de ani, în această minunată zi de Crăciun, S‑a născut Cel Care a biruit moartea, Domnul nostru Iisus Hristos, săvârşindu‑se cea mai mare Naştere. De Crăciun se întâmplă minunile care nu se pot întâmpla oricând. De Crăciun sunt cel mai fericit tânăr, se adună toate rudele mele acasă, îmi revăd din nou părinţii. Pentru mine şi familia mea, Crăciunul reprezintă cea mai curată, tainică şi minunată zi din an.“ (Luchian Sergiu, cls. a XII‑a A, Liceul Tehnologic „Anghel Saligny“, Galaţi).

„Slavă întru cei de Sus, lui Dumnezeu şi pe pământ pace, între oameni bunăvoire!“

„De Crăciun oamenii sunt mai paşnici şi mai darnici. De Crăciun simt numai bucurie“. (Alexandra‑Gabriela Furtună, cls. a XII‑a D, Colegiul Economic „Virgil Madgearu“, Galaţi).

„Naşterea Domnului este sărbătoarea pe care toţi o aşteptăm!“

„Crăciunul e ziua aceea specială când inima ta, a mea, a noastră este invadată de căldură şi iubire. Acum mă gândesc la timpul petrecut cu familia, la bradul împodobit… Crăciunul nu este doar pentru a dărui şi a primi. Crăciunul este prilejul de a ne apropia de cei dragi. Și, nu în ultimul rând, această mare sărbătoare a creştinătăţii este despre Iisus Hristos, căci noi sărbătorim Naşterea Domnului. Adevărata esenţă a Crăciunului este să fii alături de cei dragi şi să te bucuri că sunt alături de tine. Crăciunul reprezintă sărbătoarea pe care toţi o aşteptăm!“ (Elena Neagu, cls. a XI‑a G, Colegiul Economic „Virgil Madgearu“, Galaţi).

Perioadă liniştită şi frumoasă a vieţii

„Crăciunul, pentru fiecare dintre noi, are o semnificaţie proprie. Pentru mine, Crăciunul reprezintă cea mai liniştită şi frumoasă perioadă a vieţii. Perioadă care se repetă, an de an, cu un alt mod de a gândi, cu alte frământări, dar întotdeauna cu miros de turte, cu nuci şi miere, cu aromă de portocale, cu brad împodobit şi sfinte colinde care mă împacă întâi cu mine însămi şi, apoi, cu ceilalţi. De Crăciun ar trebui să ne deschidem sufletul, să spunem vorbe frumoase celor dragi, să ascultăm mai mult, să fim mai înţelegători. Sărbătoarea înseamnă să mergem la biserică, să participăm la Naşterea Domnului prin Sfânta Liturghie, să ne bucurăm de această minune, apoi, să o împărtăşim şi acasă cu cei dragi nu numai prin daruri materiale“ (Adriana Stamate, cls. a XII‑a A, Liceul Tehnologic „Anghel Saligny“, Galaţi).

„Cel mai liniştit şi mai frumos moment din viaţa mea“

„Crăciunul, dar mai ales zilele premergătoare  acestuia, reprezintă cel mai liniştit şi mai frumos moment din viaţa mea. (…) un motiv să încerc să fiu mai bună, mai răbdătoare şi mai darnică cu cei din jurul meu. De Crăciun toate drumurile duc acasă, locul cel mai liniştit din lume“ (Cristina Gaiu, cls. a XI‑a E, Colegiul Economic „Virgil Madgearu“, Galaţi).

 „Sărbătoarea luminii, a regăsirii şi a bucuriei“

 „Crăciunul este sărbătoarea luminii,  a regăsirii şi a bucuriei…, o sărbătoare a tinereţii veşnice. Este sărbătoarea care a reunit oamenii prin pace şi iubire. Crăciunul este asociat cu puritatea zăpezii şi farmecul iernii. Această sărbătoare semnifică renaşterea, creaţia şi veşnicia firii noastre omeneşti!“ (Carmen‑Bianca Anghel, cls. a XII‑a I, Colegiul Economic „Virgil Madgearu“, Galaţi).

 „Este cea mai minunată perioadă din an“

„Crăciunul este cea mai frumoasă sărbătoare. Este cea mai minunată perioadă din an. Timp petrecut alături de cei dragi, momente pline de fericire, cântarea colindei şi împărtăşirea bucuriei. Împodobitul bradului este, iarăşi, un obicei pe care‑l iubesc. În această perioadă ar trebui să fim mai buni ca niciodată. Să ne gândim şi la cei care, din păcate, au mai puţin ca noi, pentru care Crăciunul înseamnă doar o perioadă de tristeţe deoarece nu se pot bucura, pe deplin, de marea sărbătoare. “ (Miruna‑Elena Ivaşcu, cls. a XI‑a E, Colegiul Economic „Virgil Madgearu“, Galaţi).

 „Câteva lucruri pe care eu pur şi simplu le iubesc“

 „Crăciunul reprezintă cea mai frumoasă perioadă a anului. Mirosul de brad, ciocolata caldă, turta dulce, cozonacul proaspăt scos din cuptor, împodobirea bradului alături de cei dragi sunt doar câteva lucruri pe care eu pur şi simplu le iubesc. (…) Iubesc Crăciunul deoarece sunt cu familia, ne bucurăm împreună de clipa Naşterii Fiului lui Dumnezeu şi încercăm să fim milostivi cu cei mai trişti ca noi“ (Miruna Chiţoi, cls. a XI‑a E, Colegiul Economic „Virgil Madgearu“, Galaţi).

 „Momentul meu preferat“

 „Ziua aceasta îmi aduce vestea Naşterii Domnului, un fior plăcut în suflet, simt că ceva s‑a schimbat în sufletul meu, că îngerul dăruit mie de Iisus îmi curăţă sufletul, făcându‑mi sufletul alb ca un crin, ca o pătură de zăpadă care aduce liniştea peste toată creaţia lui Dumnezeu…“ (Corina Jiglău, cls. a XI‑a E, Colegiul Economic „Virgil Madgearu“, Galaţi).

 „Ospăţul credinţei“

 „În cele trei zile ale marii sărbători ceva minunat se întâmplă cu noi.  Devenim persoane mult mai bune, mai umane, iar sentimentul de iubire, parcă, ne prisoseşte, mai ales, la Sfânta Liturghie când ne împărtăşim, când se cântă colinda din străbuni. Apoi, masa de Crăciun, când toţi venim acasă,  mirosul brazilor şi al prăjiturilor ne îmbie la un adevărat ospăţ al credinţei“ (Delia Stan, cls. a XI‑a E, Colegiul Economic „Virgil Madgearu“, Galaţi).

Prof. Ciprian Nazare