Icoana – bucuria Ortodoxiei

În Duminica Ortodoxiei din anul acesta, tinerii de la Centrul de tineret de la Parohia Barcea Nouă, judeţul Galaţi au participat la expoziţia organizată la Muzeul Istoriei, Culturii şi Spiritualităţii Creştine din Galaţi. Acesta este al cincilea an de când copiii de la Barcea Nouă sunt invitaţi să participe la expoziţie cu icoanele lor realizate din seminţe naturale. În fiecare an aceştia realizează diferite icoane, în funcţie de tema anului.

Aceştia au participat, mai întâi, la Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie săvârşită în Catedrala Arhiepiscopală din Galaţi şi s-au împărtăşit cu Trupul şi Sângele Mântuitorului pentru ca bucuria să fie deplină.

Spre bucuria noastră, în acest an s-a mai deschis o secţiune, şi anume cea de mozaic, în cadrul căreia care tinerii noştri au realizat cu multă dragoste şi migală icoana Sfântului Andrei, unul dintre ocrotitorii parohiei noastre.

Ineditul acestui an a fost realizarea icoanei Sfântului Antim Ivireanul prin două tehnici diferite, şi anume chipul fiind pictat, iar veşmintele realizate cu ajutorul seminţelor naturale. Asistenţa prezentă la expoziţie a fost încântată de frumuseţea tuturor icoanelor expuse de către tinerii din Galaţi şi Brăila.

Mulţumim din suflet Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop Casian pentru cuvintele frumoase adresate tinerilor de la Barcea, şi nu numai, acestea dându-ne putere şi curaj pentru a realiza în continuare astfel de icoane.

Premierea tinerilor iconari

Ecoul acestui eveniment a fost mare, toată comunitatea noastră bucurându-se de reuşita tinerilor noştri. Tinerele Caragaţă Gabriela, Tînjală Florentina, Mihai Andra, Dumitru Nicoleta şi Tînjală Nicoleta au fost răsplătite, ca în fiecare an de către Înalpreasfinţitului Casian cu diplome şi premii, dar şi de către părintele Cornel Păduraru, care a prezentat reuşita acestora în faţa credincioşilor prezenţi la biserică în duminica ce a urmat acestui mult aşteptat eveniment din Duminica Ortodoxiei. Distincţia „Vrednicia andreiană” acordată de către Înalpreasfinţitului Casian părintelui nostru paroh ne-a onorat şi ne-a bucurat şi pe noi, enoriaşii dânsului.

Acest concurs îi motivează pe copiii iubitori de Dumnezeu şi de frumos. Ne bucurăm nespus când vedem că într-o lume ce se depărtează din ce în ce mai mult de adevăratele valori, copiii doresc să-şi manifeste dragostea faţă de Dumnezeu şi sfinţi prin diferite lucrări sau activităţi.

Prof. Maria Păduraru,

Director Şcoala Gimnazială Nr. 2 Barcea, judeţul Galaţi